Įdomūs faktai apie penkis populiarius investuotojus

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Autorius: traders.lt Data: 2024-01-27 01:52 Komentarai: (1)
Investavimas nėra susijęs tik su skaičiais ir rinkomis. Tai taip pat pasakojimai apie tuos, kurie plaukioja įvairiuose, nestabiliuose vandenyse su nepaprastu meistriškumu ir įžvalgumo dovana.

Investicijų pasaulyje dominuoja keli žinomi vardai ir kiekvienas iš jų reprezentuoja savitą požiūrį į kapitalo didinimą. Pateikiame penkis įspūdingus faktus apie kai kuriuos žinomiausius investuotojus pasaulyje.


Nepaprasta Warren Buffett investavimo kelionė

Warren Buffett, legendinis „Omahos orakulas“, yra ankstyvo ir strateginio investavimo galios įrodymas. Tačiau mažiau žinoma kukli jo investavimo kelionės pradžia. Buffett pirmą kartą akcijų įsigijo būdamas vos 11 metų! Tai ankstyva kelionės, kuriai būdingos verslumo pastangos ir taiklios investicijų įžvalgos, pradžia. 

Nepaisant Harvardo verslo mokyklos atmetimo ir skeptiško uošvio požiūrio, Warren Buffett atkaklumas lėmė tai, jog jis tapo vienu turtingiausių žmonių pasaulyje. Įdomu tai, kad didžioji jo turto dalis buvo sukaupta sulaukus 60 metų, o tai rodo jo ilgalaikę investavimo strategiją ir gebėjimą nesižavėti trumpalaikiais rinkos svyravimais.


Timothy Sykes: nuo mažos vertės akcijų iki milijonų

Timothy Sykes yra pavyzdys, kaip netradiciniai keliai gali atvesti į nepaprastą sėkmę investavimo pasaulyje. Žinomas tuo, kad būdamas 21 metų kelis tūkstančius dolerių pavertė daugiau nei 1,65 milijonais dolerių, Sykes ir jo istorija yra gryno ryžto ir prekybos mažos vertės akcijomis meistriškumo sinonimas. Jo kelionė, aprašyta knygoje „An American Hedge Fund“, parodo jo kilmą iš skurdo į turtus.

Šiandien Timothy Sykes yra ne tik gerbiamas investuotojas, bet ir mentorius, savo tinklaraštyje ir kursuose mokantis kitus saugiai prekiauti menkavertėmis akcijomis. Jo daugiau nei 20 milijonų dolerių grynoji turto vertė ir tarptautinė mokinių bazė liudija jo neabejotiną įtaką finansų pasaulyje.


George Soros milijardinė filantropija

Legendinis vengrų kilmės amerikiečių investuotojas George Soros garsėja ne tik investiciniu jausmu, bet ir nepaprasta labdaringa veikla. Soros investicijų fondo ir Atviros visuomenės fondo įkūrėjas šiems fondams paaukojo daugiau nei 32 milijardus dolerių, iš tikrųjų padėdamas daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje.

Perkamiausios jo knygos ir fondo sėkmė priskyrė jį prie sėkmingiausių visų laikų investuotojų. Asmeninis George Soros turtas, net ir po tokių reikšmingų aukų, viršija 8 milijardus dolerių, o tai atspindi jo finansinių ir filantropinių laimėjimų mastą.


David Tepper atkaklumas ir sėkmė rizikos valdymo fonduose

David Tepper istorija rizikos valdymo fondų srityje yra atkaklumas ir išskirtinis strateginis mąstymas. Kaip hedge fondų valdytojas, Tepper specializuojasi investuodamas į finansinių sunkumų patiriančių įmonių skolą ir akcijas. Jo įmonė Appaloosa Management 2002 metais patyrė 25 procentų nuostolį, tačiau ji puikiai atsigavo ir sugeneravo net 150 procentų grąžą investuodama į tokių įmonių kaip Worldcom ir Enron skolas.

Nuo pat įkūrimo 1993 metais, Appaloosa generavo 30 procentų sudėtinę metinę grąžos normą (CAGR), todėl David Tepper yra vienas geriausiai apmokamų hedge fondų valdytojų pasaulyje, kurio grynoji turto vertė viršija 10 mlrd. dolerių.


Jim Rogers ankstyvas išėjimas į pensiją ir pranašingas žvilgsnis į Azijos rinkas

Jim Rogers yra investuotojas, kartu su George Soros įkūręs Quantum Fund. Jam vadovaujant, 1970 – 1980 metais fondas pasiekė įspūdingą 4200 procentų grąžą ir gerokai aplenkė S&P500 indeksą.

Tai, kas išskiria Jim Rogers, tai jo sprendimas išeiti į pensiją sulaukus 37 metų po fondo sėkmės. Jo sumanumas paskatino jį persikelti į Singapūrą 2007 metais, tikintis, kad XXI amžius taps Azijos rinkų šimtmečiu. Be savo investicinio meistriškumo, Jim Rogers yra žinomas dėl kelionių nuotykių. Investuotojas taip pat yra geriausiai parduodamų knygų autorius.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė Grand   2024-01-28 00:53  

Jim Rogers investuotojas vertas pagarbos. Mano manymu. Daugelis is jo galetu pasimokyti.

https://www.youtube.com/watch?v=sF9Lm18irMk