Pasitraukimo iš Rusijos nuostoliai - 107 mlrd. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-03-28 15:03 Komentarai: (2)
2022 metais Maskvai užpuolus Ukrainą, maždaug tūkstantis užsienio kompanijų nusprendė pasitraukti iš Rusijos. Tačiau finansiniai nuostoliai yra skaudūs, nes siekia 107 mlrd. dolerių, skelbia Reuters.

Nuostoliai padidėjo trečdaliu nuo paskutinės minėtos naujienų agentūros ataskaitos, paskelbtos praėjusių metų rugpjūtį.

„Tęsiantis Rusijos invazijai ir tampant vis detalesnioms Vakarų sankcijoms, įmonės, norinčios palikti Rusiją, greičiausiai susidurs su tolimesniais sunkumais ir turės susitaikyti su didesniais nuostoliais bei nurašymais“ – sakė pasaulinės konsultacinės įmonės S-RM Korporatyvinės žvalgybos vadovas Ian Massey.

Tuo pačiu jis pridūrė, jog prezidentas Vladimiras Putinas, neseniai laimėjęs perrinkimą, turi naują mandatą toliau izoliuoti save nuo Vakarų, įskaitant papildomas turto areštus ir politinį spaudimą.

Maskva reikalauja bent 50 procentų nuolaidos parduodant užsienio turtą ir nuolat griežtina pasitraukimo reikalavimus. Tai dažnai pasibaigia nominaliu mokesčiu, kuris siekia vos vieną rublį.

Šiais metais paskelbta apie Shell, HSBC, Polymetal International ir Yandex priklausančio turto pardavimą bendrai už beveik 10 mlrd. dolerių su nuolaidomis siekiančiomis iki 90 procentų. Praėjusią savaitę Danone pranešė, kad gavo priežiūros institucijų leidimą parduoti savo turtą Rusijoje. Bendrovė prarado 1,3 mlrd. dolerių.
 
1.   Parašė biskis   2024-03-28 15:33  

apsimoka su rus biznį daryti...labai labai gerai...

 
2.   Parašė zz   2024-03-28 16:32  

Ten ir pries kara buvo pelnai geri, o rizika virs dangaus. Kaip kazino.