Buvusiam „kriptovaliutų karaliui“ ir jo įmonei rekordinė bauda

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-25 15:09 Komentarai: (0)
Amerikos Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) nori skirti rekordinę 5,3 mlrd. dolerių baudą Terraform Labs ir Do Kwon, bendrovės, sukūrusios bankrutavusią TerraUSD stabilią monetą, įkūrėjui, praneša Bloomberg.

Do Kwon, anksčiau vadintas „kriptovaliutų karaliumi“, ir jo įmonė Terraform buvo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo po balandžio mėnesį JAV pasibaigusio teismo proceso. Argumentuodamas dėl rekordinės baudos sumos, SEC nurodė, kad Do Kwon ir Terraform uždirbo daugiau nei 4 milijardus dolerių iš nelegalių žetonų pardavimo, įskaitant LUNA ir UST.

Bloomberg primena, kad stabili moneta UST, kurios susiejimas su doleriu turėjo užtikrinti jos stabilumą, žlugo 2022 metais prarasdama 40 mlrd. dolerių kapitalizacijos.

„Teismas turėtų pasiųsti aiškią žinią, kad tokio pobūdžio įžūlus sukčiavimas nebus toleruojamas“ – pareiškė Amerikos Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC).

Kol kas didžiausia bauda kriptovaliutų industrijoje yra 4,3 milijardo JAV dolerių suma, kurį turėjo sumokėti pernai pinigų plovimo taisyklių pažeidimu apkaltintas Binance.

Do Kwon šiuo metu yra Juodkalnijoje, kur pernai buvo suimtas, kai bandė pabėgti į Dubajų naudodamas netikrus dokumentus. Jis laukia galutinio sprendimo, ar bus perduotas JAV, ar Pietų Korėjai, iš kur yra kilęs.
 
Dar nėra komentarų