Rusijos teismas nurodė konfiskuoti iš JPMorgan 440 mln. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-24 18:00 Komentarai: (3)
Kaip skelbia Reuters, Rusijos teismas nurodė areštuoti JPMorgan Chase lėšas, kurių bendra vertė – 439,5 mln. dolerių, po to, kai valstybės skolintojas VTB pateikė ieškinį, siekdamas „atgauti nuostolius“, t.y. užsienyje užblokuotas lėšas iš didžiausio JAV banko.

Pinigai yra sąskaitose, kurios buvo įšaldytos po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Teismas nurodė areštuoti visas lėšas, esančias JPMorgan sąskaitose Rusijoje, bet ne vertybinius popierius ir kitą turtą, įskaitant domeną jpmorgan.ru.

VTB ieškinį padavė balandžio 17 dieną. Kitą dieną JPMorgan Chase JAV teismui pateikė ieškinį Rusijos skolintojui, siekdama sustabdyti areštą, kuris laikomas dviejų bankų susitarimo dėl ginčų sprendimo Niujorke pažeidimu.

Rusijos teismo įsakymas patvirtina, kad JAV bankai, tokie kaip JPMorgan, turėjo sunkumų vykdydami pažadus nutraukti veiklą Rusijoje po to, kai 2022 metų Putinas pradėjo karą Ukrainoje. Kai JPMorgan ir Goldman Sachs tais metais paskelbė ketinantys uždaryti savo verslą Rusijoje, kuris sudarė tik nedidelę jų pasaulinės veiklos dalį, ekspertai perspėjo, kad bet koks pasitraukimas gali užtrukti ilgiau nei metus. Kiti Vakarų bankai, įskaitant Citigroup, Italijos UniCredit ir Austrijos Raiffeisen Bank International, toliau dirba Rusijoje.

Taip pat verta paminėti, kad JPMorgan generalinis direktorius Jamie Dimon yra JAV paramos Ukrainai gynybiniame kare prieš Rusiją advokatas ir šį mėnesį perspėjo, kad pastarojo meto geopolitiniai įvykiai „gali kelti didžiausią nuo Antrojo pasaulinio karo laikų pavojų“.
 
1.   Parašė ssd   2024-04-24 20:00  

teisingai: JAV nutarė pavogti 5 mlrd. usd iš Rusijos. Rusija stengiasi nelikti skolinga. Matyt amerikai nusibodo doleris.

 
2.   Parašė markus   2024-04-24 21:47  

nesvaik vatu myletojau,kas tau ka pavoge enshteine...nusavino tu velniu ishperu oligarchines lesas nupistas is paciu besmegeniu ruskiu,ir tas lesas perduos Ukrainai...

 
3.   Parašė ssd   2024-04-25 10:40  

šie pabodę naratyvai skirti tik klumpagalvijams, nemokantiems savarankiškai mąstyti. Net per II pasaulinį karą niekas iš nieko taip ižuliai nevogė. O klumpodemagogiją gali pasilikti sau.