Prekyba Volstryte visą parą?

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-23 17:08 Komentarai: (0)
Niujorko vertybinių popierių birža (NYSE) renka rinkos dalyvių nuomones apie prekybą akcijomis be pertraukos septynias dienas per savaitę. Brokeriai jau kurį laiką siūlo išplėstines prekybos paslaugas ir siekia, kad sandorius būtų galima atlikti be pertraukų, kaip ir su kriptovaliutomis.

Financial Times duomenimis, Niujorko vertybinių popierių birža renka rinkos dalyvių nuomones dėl nenutrūkstamos prekybos Amerikos akcijomis. Tuo pat metu Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) svarsto dar vieną paraišką atidaryti pirmąją visą parą veikiančią biržą.

Pasaulio biržose yra nustatytos konkrečios darbo valandos, kai galite prekiauti akcijomis. Europoje prekyba daugumoje pagrindinių biržų trunka 8 valandas ir 30 minučių. Kita vertus, japonai prekiauja 5 valandas, o amerikiečiai - šešias su puse valandos.

Taip pat vyksta prekyba tarp sesijų, kuri ypač aktyvi JAV (tačiau galima ir kitose biržose). Volstryto atveju tokios prekybos sandoriai sudaromi likus 5 su puse valandos iki biržos atidarymo ir 4 valandas po jos uždarymo. Žinoma, su daug mažesniu likvidumu, bet vis tiek leidžia pasitikrinti pirminę investuotojų reakciją, pavyzdžiui, į ketvirčio rezultatus, skelbiamus prieš ar po sesijos.

Sesijos prieš ir po bei standartinės prekybos sesijos suteikia jums galimybę prekiauti Volstryte 16 valandų ir net daugiau. Tyrimas, kurį atliko NYSE duomenų analizės komanda, pabrėžia augantį susidomėjimą prekiauti svarbiausių įmonių akcijomis ir naktį.

Šiuo metu rinkose 24 valandas per parą, 5 dienas per savaitę galima prekiauti iždo obligacijomis, pagrindinių porų valiutomis ir pirmaujančių akcijų indeksų ateities sandoriais. Septynias dienas per savaitę nenutrūkstama prekyba vyksta kriptovaliutomis.

Praėjusiais metais Robinhood tapo pirmąja mažmeninės prekybos platforma, pradėjusią prekybą visą parą. Pavedimus naktinės prekybos sistemoje gali pateikti asmenys, besinaudojantys Interactive Brokers ir TD Ameritrade paslaugomis.

Įmonė 24x, kurią remia milijardieriaus Steve Cohen Point72 Ventures fondas, nori žengti žingsnį toliau. Ji atnaujino prašymą, kad SEC patvirtintų pirmąją 24 valandų biržą. Pirmą kartą jie jį pateikė 2022 metų kovo mėnesį, tačiau dėl techninių ir eksploatacinių tokios paslaugos problemų jis buvo atšauktas. Dabar bendrovė atrodo pasiruošusi įgyvendinti idėją.

Pasak dviejų Financial Times šaltinių, sandorius prižiūrintis komitetas pirmiausia sprendžia klausimą, kas turėtų padengti 24 valandų prekybos pagrindinėje biržoje išlaidas. Tai apima: kliringo namų ar institucijų darbuotojų veikla, taip pat pačių brokerių išlaidos, įskaitant visų pirma darbuotojų išlaidas.

„Pasaulis pasikeitė dėl pandemijos ir prekybos kriptovaliutomis visą parą. Kiekvienas turi infrastruktūrą ir reikiamą paramą, kad galėtų prekiauti per naktį“ – praėjusių metų pabaigoje Financial Times sakė Blue Ocean, bendrovės, siūlančios nakties prekybą JAV bendrovių akcijomis pirmiausia Azijos investuotojams, direktorius Brian Hyndman.

Financial Times duomenimis, NYSE tyrime buvo klausiama, ar 24 valandų prekyba turėtų vykti savaitgaliais, ar tik penkias dienas per savaitę, kaip reikėtų apsaugoti investuotojus nuo kainų svyravimų ir kaip dažnai respondentai dalyvautų naktinėje prekybos sesijoje.

Instituciniai investuotojai mažai domisi šia idėja, nes nerimauja dėl mažo likvidumo ir atsiskaitymų rizikos. Be to, dideli investiciniai bankai ir finansų institucijos puikiai veikia ne rinkos prekyboje, siūlydami specializuotas platformas tokio tipo sandoriams. Egzistuoja didelių finansų institucijų valdomos „tamsiosios baseinų“ rinkos, kuriose sandoriai sudaromi tarp savų klientų, apeinant viešųjų biržų paslaugas.
 
Dar nėra komentarų