Naujas kakavos kainos rekordas ir įspūdingas šuolis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-19 14:55 Komentarai: (0)
Kakavos pupelės – viena geriausių šių metų investicijų. Penktadienį jų kaina pasiekė naują visų laikų rekordą ir nuo metų pradžios pašoko net virš 170 procentų.

Po pietų biržoje kakavos pupelės brango virš trijų procentų, o vienu metu kaina šiandien buvo pašokusi ir iki 11,578 tūkstančių dolerių už toną. Vos per pastarąjį mėnesį kakavos kaina pakilo 55 procentais, o nuo metų pradžios – virš 170 procentų. Per pastaruosius dvyliką mėnesių kakavos pupelių kaina pašoko net 304 procentais.

Kakavos kainos augimą skatina nerimas dėl mažos pasiūlos esant prastoms oro sąlygoms pagrindinėse eksportuojančiose šalyse. Tačiau tuo pačiu naujausi duomenys rodo, kad rekordinės kainos Europoje ir Azijoje paklausos dar nepaveikė. Pirmąjį ketvirtį kakavos pupelių perdirbimas į konditerijoje naudojamą minkštimą ir miltelius krito 2 procentais, o Azijoje dar mažiau. JAV jis išaugo keturiais procentais.

„Duomenys nė iš tolo neprilygsta tokiam lygiui, kuris leistų manyti, kad paklausa susilpnėtų, užbaigiant šį augimo ralį. Beprotiška, kokie nejautrūs šie duomenys“ – sakė ArrowStream žaliavų analitikas John Goodwin.
 
Dar nėra komentarų