Padėtis naftos rinkoje nesulaikys ECB nuo palūkanų mažinimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-04-22 15:50 Komentarai: (0)
ECB valdančiosios tarybos narys Francois Villeroy de Galhau teigė, kad euro zonos centrinis bankas birželį nedvejodamas sumažins palūkanų normas nepaisant neapibrėžtumo dėl naftos kainų, praneša Bloomberg.

Jis teigė, kad jei konfliktas Artimuosiuose Rytuose sukels naftos kainų šuolį, Europos Centrinis bankas pirmiausia analizuos, ar toks sukrėtimas padidins pagrindinę infliaciją ir infliacijos lūkesčius. Tai reiškia, kad „mechaninės“ reakcijos į naftos pabrangimą nebus, aiškino Prancūzijos banko vadovas.

Francois Villeroy de Galhau taip pat patikino, kad situacija naftos rinkoje, nebent bus „staigmenų“, nelems pinigų politikos švelninimo euro zonoje pradžios atidėjimo.

Po ECB narių pareiškimų rinka įsitikinusi, kad euro zonos centrinis bankas savo posėdyje birželio 6 dieną sumažins palūkanų normas. Šiuo metu pinigų politikos vykdytojų nuomonės skiriasi daugiausia dėl to, ar mažinimas turėtų būti tęsiamas vėlesniuose posėdžiuose, ar reikia pertraukos, kad būtų galima įvertinti reakciją į švelninimo pradžią. Prancūzijos banko vadovas vėl pasirinko „pragmatizmą“ šiuo klausimu.

„Mes visada turime galimybę pakoreguoti tempą, jei išorės sukrėtimai kels grėsmę dezinfliacijai“ – sakė Francois Villeroy de Galhau.

Jis pabrėžė, kad ECB sprendimas dėl švelninimo nepriklausys nuo pinigų politikos perspektyvų JAV.

„Kai aš kalbu apie pragmatinį laipsniškumą, tai reiškia, kad žiūrime į visus duomenis. Bet mums lemiami bus Europos, o ne JAV duomenys“ – reziumavo Prancūzijos banko prezidentas.
 
Dar nėra komentarų