ES obligacijos pinga po to, kai MSCI jas atmetė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-13 16:41 Komentarai: (0)
MSCI trečiadienį nusprendus į savo indeksus neįtraukti Europos Sąjungos obligacijų, ketvirtadienio rytą šių vertybinių popierių kainos krito, praneša žiniasklaidos grupė Bloomberg.

Amerikos MSCI paskelbė, kad dėl „investuotojų bendruomenės nuomonių išsiskyrimo“ dėl ES obligacijų įtraukimo į vyriausybės obligacijų indeksus, nusprendė jų į juos neįtraukti. Ji paskelbė, kad po metų atliks dar vieną vertinimą.

„Tai didelis nusivylimas po tiek daug spekuliacijų. Tai tikrai reiškia statesnę ES obligacijų pajamingumo kreivę“ – trečiadienį sakė TD Europos obligacijų rinkos strategijos vadovas Pooja Kumra.

Ketvirtadienio rytą labiausiai regione atpigo dešimties metų trukmės Europos Sąjungos obligacijos. Jų pajamingumas padidėjo 6 baziniais punktais iki 3,15 procento.

„MSCI sprendimas neatitinka mūsų ir rinkos lūkesčių. Šis atmetimas gali atgrasyti kitus indekso teikėjus net netrukus pradėti konsultacijas šiuo klausimu“ - teigė Citigroup.

Europos Sąjungos obligacijų įvedimas į indeksus reiškia didesnę jų paklausą, nes tai garantuoja investuotojų, vykdančių indeksų imitavimo strategiją, pirkimą.
 
Dar nėra komentarų