UniCredit jau turi maždaug 21 procentą Commerzbank akcijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-23 16:34 Komentarai: (0)
Italų UniCredit bando užvaldyti Commerzbank. Dar negavęs reikiamų sutikimų jis užsitikrino papildomą minimo banko akcijų paketą.

Rugsėjo 11-ąją Italijos bankų milžinui UniCredit iš Vokietijos vyriausybės įsigijus dalį Commerzbank akcijų, tuo pačiu padidinant savo akcijų paketą iki 9 procentų, jis iš karto paskelbė, kad pateiks prašymą dėl galimybės peržengti tolimesnes leistinas ribas Vokietijos banke. Tai iš karto sukėlė spėliones apie galimą Commerzbank perėmimą ir lėmė jo akcijų brangimą.

Šiandien paaiškėjo, jog UniCredit sudarė finansines priemones, susijusias su maždaug 11,5 procento Commerzbank akcijų įgyjimu, tačiau fiziškai už jas atsiskaityti galima tik gavus atitinkamus reguliavimo patvirtinimus. Taigi, italai turi, nors ir neoficialiai, apie 21 procentą Commerzbank akcijų. Taip jie tapo didžiausiais Vokietijos skolintojo akcininkais ir žengė dar vieną žingsnį perėmimo/susijungimo link.

Priežiūros institucijai taip pat buvo pateiktas prašymas duoti sutikimą didinti nuosavybės vertybinių popierių kiekį nuo 10 iki 29,9 procento.

Situacija įdomi tuo, kad savaitgalį Vokietijos finansų agentūra pareiškė, kad valstybė neketina parduoti daugiau Commerzbank akcijų ir ketina likti su 12 procentų jo kapitalo. Buvo aiškiai pasakyta, kad Commerzbank banko strategija yra „orientuota į nepriklausomybę“.

Dėl UniCredit pranešimo smarkiai atšoko Commerzbank akcijų kaina, kuri pirmą dienos dalį krito, nes neigiamai sureaguota į Vokietijos valdžios pareiškimą.
 
Dar nėra komentarų