Investuokite kaip Amerikos kongresmenai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-17 18:01 Komentarai: (0)
Investuodami į populiariausias Amerikos kongresmenų portfelio įmones galėjote užsidirbti iki rugsėjo 10 dienos 19,28 procento. Iki tos dienos S&P 500 indeksas pakilo mažiau – 14,7 procento.

Federalinis įstatymas reikalauja atskleisti informaciją apie Kongreso narių prekybą akcijomis, įmonių lobizmo išlaidas ir vyriausybės sutartis, tačiau mažmeniniams investuotojams šią informaciją gali būti sunku surinkti ir analizuoti. Viešas minimos informacijos atskleidimas parodė, kad JAV politikai pastaraisiais metais prekiavo akcijomis vykstant svarbiausiems įvykiams, tokiems kaip prieš pat COVID-19 užblokavimą, Rusijos invaziją į Ukrainą, Silicio slėnio banko žlugimą ir Nvidia akcijų kainos kilimą.

Siekdama pamėgdžioti jų strategijas, platforma eToro pasiūlė Congress-Buys portfelį. Į jį bus įtrauktos 10 dažniausiai Kongreso narių pastaruoju metu perkamų akcijų pagal pirkimo apimtį per pastarąsias 100 dienų, remiantis pranešta pirkimo apimtimi. Į pradinį paskirstymą buvo įtrauktos tokių įmonių kaip Nvidia ir Simon Property Group akcijos. Grąžos norma rugsėjo 10 dieną nuo metų pradžios buvo 19,28 procento, o S&P 500 indekso atveju - 14,7 procento.

Be kongresmenų portfelio, nauja funkcija yra lobistų išlaidų portfelis, į kurį įtraukta 10 įmonių, kurių federalinės lobizmo išlaidos JAV augo sparčiausiai per ketvirtį. Pradinis paskirstymas buvo susijęs su tokių bendrovių kaip eBay ir Roblox akcijomis.

DC-Insider portfelyje yra kompanijos, kurios išleidžia dideles pinigų sumas įmonių lobizmui, turi daug vyriausybės sutarčių ir jomis dažnai prekiauja Kongreso nariai. Į pradinį paskirstymą įtrauktos tokių įmonių kaip AT&T ir Ford Motor akcijos.

Kai investuotojai vis labiau domisi JAV įstatymų leidybos vidiniu darbu, vieši duomenys apie tai, kurios kompanijos samdo lobistus, kad paveiktų įstatymų leidėjus priimti palankią politiką ir kurios įmonės laimi pelningus vyriausybės kontraktus, gali būti vertingi kuriant investicijų strategijas.
 
Dar nėra komentarų