Perspėja dėl per greito palūkanų mažinimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-16 15:55 Komentarai: (0)
Tarptautinių atsiskaitymų bankas (TAB) paragino centrinius bankus „nešvaistyti“ pastaraisiais metais sukurto palūkanų normų rezervo ir per greitai nesušvelninti pinigų politikos, praneša naujienų agentūra Reuters.

Pagrindiniu centriniu banku vadinamas TAB paskelbė savo rekomendaciją po to, kai praėjusią savaitę Europos Centrinis bankas antrą kartą šiais metais sumažino palūkanų normas, o Amerikos FED trečiadienį ketina kirpti palūkanų normas pirmą kartą per ketverius metus.

Tarptautinių atsiskaitymų banko (TAB) pinigų politikos ir ekonomikos departamento vadovas Claudio Borio pabrėžė, kad rekomendacija skirta visiems centriniams bankams. Jis tikino, jog jie turi išlaikyti „saugumo ribą“, kad galėtų susidoroti su laukiamomis problemomis ir netikėtais neigiamais įvykiais.

„Būtų labai gaila, jei ši erdvė manevrams būtų iššvaistyta. Tikimasi recesijos ir tai tikrai ateis. Netikėtumai yra sukrėtimai, kuriuos patyrėme COVID atveju. Tai yra papildomas veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti sprendžiant dėl ​​veiksmų tempo ir apimties“ – tikino Claudio Borio.
 
Dar nėra komentarų