Lūkesčiai dėl palūkanų mažinimo JAV yra per dideli

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-16 18:57 Komentarai: (0)
BlackRock strategai nustojo skatinti pirkti trumpalaikes JAV obligacijas ir mano, jog jas reikėtų parduoti, nes tikina, kad lūkesčiai dėl JAV palūkanų normos mažinimo yra per dideli, praneša Bloomberg.

BlackRock vyriausioji investicijų strategė Wei Li svarsto, kad spėlionės, jog FED per ilgai atidėjo švelninimą ir tai privers paspartinti palūkanų mažinimo tempą, yra klaidingos. Ji įsitikinusi, kad Amerikos Centrinis bankas trečiadienį pasibaigusiame susitikime sumažins palūkanų normas „standartiniais“ 25 baziniais punktais.

„Manome, kad rinkos nuėjo per toli nustatydamos palūkanų mažinimo ciklo gylį. Pjūvių ciklas prasideda, bet jis gali būti ne toks gilus, kaip atrodo rinkai“ - tikino Wei Li.

Pirmadienį dviejų metų trukmės JAV obligacijų, kurios itin jautrios palūkanų normų keitimo perspektyvoms, pajamingumas nukrito arti žemiausio lygio per pastaruosius dvejus metus.

Apsikeitimo sandorių rinka tikisi, kad palūkanų norma iki metų pabaigos bus sumažinta maždaug 118 bazinių punktų. Wei Li pripažino, jog recesijos rizika JAV padidėjo, tačiau ji mano, kad ekonomika sulėtins augimą, o ne patirs nuosmukį.

„Kalbame apie darbo vietų kūrimą vidutiniškai po 164 tūkstančių kas mėnesį per pastarąjį pusmetį. Tai vis dar gana didelis tempas“ - reziumavo ji.
 
Dar nėra komentarų