ECB turėtų būti kantrus su palūkanų mažinimu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-19 17:14 Komentarai: (1)
Joachim Nagel iš ECB valdančiosios tarybos mano, kad nors euro zonos centrinis bankas padarė pažangą mažindamas infliaciją, jis turėtų būti kantrus, kai kalbama apie pinigų politikos švelninimą, praneša Bloomberg.

Vokietijos Centrinio banko prezidentas teigė, kad nors kelias atviras būsimam palūkanų mažinimui, pinigų skolinimosi kaina „tikrai nesumažės taip greitai ir taip stipriai, kaip išaugo“.

Joachim Nagel teigė, kad disinfliacijos procesas yra „ištemptas“, įskaitant, dėl lėto darbo užmokesčio augimo silpnėjimo. Be to, paslaugų kainų spaudimas yra „nerimą keliančiai didelis“. Bundesbanko vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad euro zonos ekonomikos perspektyvos yra neaiškios ne tik dėl lapkritį vyksiančių JAV prezidento rinkimų.

Joachim Nagel mano, kad priklausomai nuo naujų makroekonominių duomenų, laikotarpis „tarp galimų žingsnių gali skirtis“. Jo nuomone, ECB pozicija pinigų politikos atžvilgiu „turi išlikti pakankamai griežta pakankamai ilgą laiką“.

Europos Centrinis bankas šiais metais sumažino palūkanų normas birželio ir rugsėjo mėnesių posėdžiuose. Dauguma ekonomistų tikisi, kad palūkanų normos bus kerpamos kas ketvirtį. Tai reiškia, kad jei situacija sparčiai nepablogės, kitas pjūvis gali įvykti gruodžio mėnesį.
 
1.   Parašė Krosneles.eu   2024-09-19 18:02  

UK nesumažino palūkanų šiandien, vadinasi ECB jau nemažins palūkanų daugiau.