Rekordinė naujų įjungiamų saulės elektrinių galia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-19 18:50 Komentarai: (1)
Žemos saulės baterijų kainos šiemet prisidės prie rekordiškai išaugusio saulės elektrinių gamybos potencialo visame pasaulyje, skelbia žiniasklaidos grupė Bloomberg.

Šiais metais visame pasaulyje planuojama paleisti saulės jėgaines, kurių bendra galia – 593 GW. Tai reiškia padidėjimą 29 procentais palyginti su 2023 metais, savo naujausioje ataskaitoje teigia Ember. Jos autoriai atkreipia dėmesį į saulės energijos plėtros pagrindinėse Kinijos, Indijos ir Vokietijos rinkose tęsimąsi. Taip pat didėja susidomėjimas šia energetikos šaka šalyse, kuriose ji anksčiau vystėsi lėčiau, įskaitant: Saudo Arabijoje ir Pakistane.

Pirmąjį pusmetį JAV taip pat buvo stiprus augimas, nors šios šalies pramonės asociacija neseniai paskelbė prognozę, kad šiemet sumažės įrengimų, daugiausia dėl smukusio stogo plokščių populiarumo.

Bloomberg nurodo, kad saulės baterijų kainos nukrito iki rekordiškai žemos lygio – maždaug 0,10 dolerių už 1 W. Tačiau Ember atkreipia dėmesį į didėjančią perdavimo tinklų infrastruktūros problemą, kuri iki dešimtmečio pabaigos gali stabdyti sparčią saulės energetikos plėtrą.

„Bus labai svarbu užtikrinti, kad šalys turėtų pakankamai tinklo pajėgumų perduoti energiją ten, kur jos reikia, taip pat sukurti energijos kaupimo pajėgumus, kad jie būtų prieinami net ir pasibaigus saulės šviesai“ – teigiama pranešime.
 
1.   Parašė kergudu   2024-09-19 22:32  

tsykiai tsykiai Nemunelis teka