W.Buffett vėl nori išleisti obligacijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-01 17:36 Komentarai: (0)
Kaip pranešė Bloomberg, legendinio Warren Buffett investicinis konglomeratas jau pasamdė investicines bendroves, kurios išleistų Japonijos jenomis denominuotas obligacijas. Analitikai mano, kad tai gera žinia investuotojams, nes tai gali reikšti, kad milijardierius nori padidinti savo dalyvavimą Japonijos akcijų rinkoje.

Warren Buffett valdoma Berkshire Hathaway šiais metais planuoja antrąją jenomis denominuotų obligacijų emisiją. Pirmoji įvyko balandžio mėnesį ir buvo didžiausia nuo 2019 metų, kai Berkshire Hathaway pirmą kartą išleido tokio tipo skolos vertybinius popierius.

Iš karto prasidėjo spėlionės, kad milijardierius ketina padidinti investicijas Japonijoje, kurios, kaip kadaise prisiminė legendinis investuotojas, daugiausia buvo finansuojamos parduodant obligacijas. Tokiu būdu jis ne tik pritraukia kapitalą, bet ir apsisaugo nuo valiutos rizikos, kylančios dėl dolerio ir jenos kursų svyravimų.

Mažos finansavimo išlaidos taip pat yra svarbios, nes Japonija dešimtmečius išlaikė pinigų politiką, pagrįstą labai žemomis, o kartais ir neigiamomis palūkanų normomis. Tiesa, neseniai liepos mėnesį jos buvo padidintos iki aukščiausio lygio nuo 2008 metų pabaigos, bet vis dar siekia tik 0,25 procento.

Nuo 2019 metų Berkshire Hathaway didina savo investicijas Japonijoje, į tokias įmones kaip Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui ir Sumitomo. Jos vadinamos „sogo shosha“, t.y. įmonės, prekiaujančios įvairiausiomis prekėmis. Jos apibūdinamos kaip Japonijos ekonomikos simboliai.

Per pastarųjų penkerių metų laikotarpį visų minimų Japonijos kompanijų akcijų grąžos rodikliai yra tokie: Mitsubishi (279 procentai), Itochu (277 procentai), Marubeni (264 procentai), Mitsui (101 procentas) ir Sumitomo (118 procentų).
 
Dar nėra komentarų