Vokietijos ekonomikos laukia stagnacija po seklios recesijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-24 15:34 Komentarai: (1)
Vokietijos Centrinis bankas mano, kad šalies ekonomika gali baigti metus su stagnacija po seklios šešis mėnesius trukusios recesijos, kuri baigėsi rugsėjį, praneša Bloomberg.

Ketvirtadienį paskelbtoje mėnesinėje ataskaitoje Bundesbankas prognozuoja „nedidelį“ BVP mažėjimą trečiąjį ketvirtį. Antrajame buvo 0,1 procento ekonomikos kritimas. Du ketvirčiai nuosmukio iš eilės reiškia techninę recesiją. Vokietijos Centrinis bankas ketvirtąjį ketvirtį prognozuoja stabilią ekonominę situaciją.

„Nors šiuo metu Vokietijos ekonomikoje vis dar nesitikima nuosmukio, reikšmingo, plataus ir ilgalaikio ekonominio našumo sumažėjimo, ji bus įstrigusi silpnėjimo fazėje, kuri tęsiasi nuo 2022 metų vidurio“ – sakoma Bundesbanko ataskaitoje.

Vokietijos Centrinis bankas pažymi, kad nepaisant to, jog dėl spartesnio nei infliacija darbo užmokesčio augimo realiosios pajamos nemažėja, vartotojai vis dar nenori didinti išlaidų.

Preliminarus trečiojo ketvirčio Vokietijos bendrojo vidaus produkto pokyčio dinamikos rodmuo bus paskelbtas spalio 30 dieną.
 
1.   Parašė MartaI   2024-10-24 19:05  

Tegu toliau tratina savo pinigus belenkam, tik ne sau. Žaliavų pigiai jau negaus nebent su rusi susitaikys, teks patiems trečiąją šalimi tapti.