Hedge fondai „agresyviai“ pardavinėjo technologijų akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-28 14:48 Komentarai: (0)
Investicinis bankas Goldman Sachs paskelbė, kad birželį JAV technologijų akcijų grynieji pardavimai pasieks rekordinį lygį, rašo Bloomberg.

Minimas bankas, remdamasis savo duomenimis, nurodė, kad hedge arba rizikos valdymo fondai šį mėnesį „agresyviai“ pardavinėjo technologijų akcijas. Aktyviausiai - įmonių, prekiaujančių lustais, ir įrangos jų gamybai tiekėjų. Toliau rikiavosi bendrovės, prekiaujančios programine įranga ir veikiančios internetu.

Bloomberg pabrėžia, kad pastaruoju metu sumažėjęs rizikos valdymo fondų įsitraukimas smarkiai skiriasi nuo rekordinio pinigų įplaukimo į technologijų įmonių fondus praėjusią savaitę. Tuo pačiu primenama, kad technologijų segmento „svoris“ S&P500 indekse praėjusią savaitę siekė 33 procentus ir buvo didžiausias per maždaug dvidešimt ketverius metus.

Goldman Sachs nurodo, kad hedge fondai pardavinėjo ne tik technologijų įmonių nuosavybės vertybinius popierius. Apskritai, šiuo metu jie labiau nei įprastai renkasi „gynybinius“ segmentus, o jų bendrasis svertas, t.y. rizikos apetito rodiklis, krenta. Šiaurės Amerika ir Europa iki šiol yra daugiausia birželį parduodami regionai.

„Šiais metais per beveik kiekvieną savaitę buvo didinama portfelių rizika, tačiau pastarųjų sesijų prekybos srautai rodo tam tikrą rizikos mažinimą, kurį lėmė ilgųjų pozicijų pardavimas ir, kiek mažesniu mastu, trumpųjų pozicijų padengimas“ – teigiama Goldman Sachs ataskaitoje.
 
Dar nėra komentarų