Atėjo laikas sumažinti savo portfelio riziką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-02 16:11 Komentarai: (1)
Goldman Sachs rizikos valdymo fondų vadovas Tony Pasquariello teigė, kad akcijų kursas „labai geras“, tačiau investuotojai turėtų atkreipti dėmesį į riziką, įskaitant JAV biudžeto deficitą ir nedidelį akcijų kainų padidėjimą.

Akcijų rinkai iki šiol buvo puikūs metai, kuriuos pirmiausia lėmė dirbtinio intelekto paveiktų įmonių akcijos. Tačiau kai kurie rinkos dalyviai pradeda nerimauti.

Tony Pasquariello pažymėjo, kad akcijų kursas buvo geras, tačiau perspėjo investuotojus nepamiršti apie didėjančią riziką. Goldman Sachs pasaulinis hedge arba rizikos valdymo fondų klientų aptarnavimo direktorius paminėjo didelį akcijų kainų augimą.

„Pasirinktų ginklų“ didelės kapitalizacijos technologijų akcijų krepšelis išaugo 24 procentais nuo balandžio mėnesio išpardavimo, į technologijas orientuotas Nasdaq 100 pakilo 18 procentų nuo metų pradžios, o S&P 500 – maždaug 34 procentais nuo žemiausio lygio spalio mėnesį.

„Nepaisant visos šios pelnytos jėgos ir impulso, mano instinktai man sako, kad dabar tinkamas laikas bent šiek tiek paspausti stabdžius. Žvelgiant plačiau, bulių krypčiai kyla keletas grėsmių“ – sakė Tony Pasquariello.

„Apskritai, tai bulių rinka, tačiau nuosmukio potencialas didėja, todėl ieškosiu vietų, kaip sumažinti bendrą portfelio riziką, kai pereisime į kitą politinio žaidimo etapą“ – tikino jis bei atsižvelgdamas į mažą draudimo kainą pasiūlė investuotojams išlaikyti aukščiausios kokybės pozicijas.
 
1.   Parašė Ragna   2024-07-03 15:16  

Problema su tokias GS pasisakymais ta, kad daugelis extrapoliuoja pasisakyma ir kitoms rinkoms. Tai kas vyksta JAV rinkose be abejones pelnosi tokiu isvadu. Bet jei zvilgteresim i kitos balos krasta, tai cia rinkos atsilieka. LT rinka per maza, kad turetu net savo analitikus. Todel kai GS kalba, visi iskart tampa extrasensais ir extrapoliuoja. O kaip tikaip? Jei S&P kris, Nasdaq Vilnius seks paskui. Bet LT rinkose daug poziciju, kurioms dar augti ir augti iki JAV akciju rodikliu. Nekart forume kalbeta apie Siauliu banka, kurio akcijos verte neatitinka kur ji turetu buti, bet tokiu yra ir daugiau, kaip Ignitis. Tai deja GS pasisakymai LT rinkos atzvilgiu as randu IDINGAIS. Tai zaloja musu rinka.