ES į žemyno puslaidininkius investuos 325 mln. eurų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-04 16:50 Komentarai: (0)
Europos Sąjunga į mūsų žemyno puslaidininkių sektorių investuos 325 milijonus eurų, ketvirtadienį paskelbė Europos Komisija.

Šiandien Europos Komisija pranešė apie pradžią projektams, susijusiems su moksliniais tyrimais ir inovacijomis puslaidininkių sektoriuje, finansuoti.

Lėšos, be kita ko, turi būti skirtos: fotoninių integrinių grandynų (PIC), kurios naudoja šviesą informacijai apdoroti ir perduoti didesniu greičiu, naudojant mažiau energijos, kūrimo. Tai bus ypač svarbu naujos kartos didelio našumo kompiuteriams, taip pat didelės spartos ryšio ir duomenų centrams.

ES lėšomis taip pat bus remiamas „lustų kompetencijos centrų“ tinklo kūrimas sąjungos šalyse. Kompetencijos centrai suteiks prieigą prie techninių žinių ir eksperimentų puslaidininkių srityje, padės įmonėms, ypač mažoms ir vidutinėms įmonėms, kurti ir tobulinti įgūdžius.

Galiausiai, lėšos bus panaudotos kuriant debesijos pagrindu veikiančią internetinę projektavimo platformą, kuri leis vartotojams, ypač universitetams, pradedantiesiems ir mažoms įmonėms, kurti naujus integrinius grandynus bei padės pateikti jų projektams į rinką.

Lustai yra nedideli įrenginiai, sudaryti iš puslaidininkių (medžiagų, leidžiančių arba blokuojančių elektros srautą), galinčių saugoti didelius informacijos kiekius ir atlikti matematines bei logines operacijas. Jie būtini įvairiausiems kasdieniams gaminiams – nuo ​​kreditinių kortelių iki automobilių ir išmaniųjų telefonų. Tobulėjant dirbtiniam intelektui, 5G tinklams ir dirbtiniam intelektui, tikimasi, kad jų paklausa ir pritaikymo spektras gerokai išaugs.

Šiuo metu Europa per daug priklausoma nuo užsienyje gaminamų lustų, o tai ypač išryškėjo per Covid-19 krizę. Tai tuo pačiu mūsų žemyno atsakas į paramos programas šiai pramonės šakai JAV, Japonijoje ir Kinijoje.
 
Dar nėra komentarų