Lietuvoje elektra brango antrą mėnesį iš eilės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-01 18:48 Komentarai: (0)
Vidutinė elektros kaina biržoje Lietuvoje kilo antrą mėnesį iš eilės, tačiau vis dėlto buvo kiek mažesnė nei prieš metus birželio mėnesį.

Per pirmąjį šių metų vasaros mėnesį vidutinė elektros kaina biržoje mūsų šalyje siekė 9,164 euro cento už kilovatvalandę bei buvo beveik dvidešimt vienu procentu didesnė nei fiksuota gegužę. Priminsime, kad balandį ji buvo nukritusi iki 5,691 euro cento už kilovatvalandę.

Tiesa, palyginus su 2023 metų birželiu, elektra atpigo virš trijų procentų, o lyginant su 2022 metų tuo pačiu laikotarpiu, jos vidutinė kaina krito net penkiasdešimt devyniais procentais.

Tuo tarpu rytojaus dienai vidutinė elektros kaina biržoje Lietuvoje (kaip beje ir Estijoje bei Latvijoje) siekia kiek daugiau nei šešioliką centų už kilovatvalandę, arba penkioliką procentų daugiau nei šiandien. Tai yra didžiausia kaina visoje Europoje.

Kaimyninėje Lenkijoje antradienį vidutinė elektros kaina sieks 11,285 euro cento už kilovatvalandę, o Vokietijoje - 8,568 euro cento. Mažiausiai už elektrą rytoj mokės Skandinavai. Suomijoje jos vidutinė kaina sudarys 2,755 euro cento už kilovatvalandę, Švedijoje - 3,298 euro cento, Norvegijoje - 3,564 euro cento, o Danijoje ji sieks 4,857 euro cento už kilovatvalandę.
 
Dar nėra komentarų