Bitkoino kaina leidžiasi vis žemiau

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-04 13:13 Komentarai: (0)
Šiandien bitkoino kaina smunka trečią kartą iš eilės. Politinė suirutė JAV, ypač prezidento Joe Bideno problemos, priartina skaitmeninį turtą prie lygio, kuris paskutinį kartą buvo matytas vasarį, skelbia Bloomberg.

Apie pietus bitkoinas vienoje iš kriptovaliutų biržų pigo virš keturių procentų iki 57,73 tūkstančių dolerių. Mažesni žetonai, tokie kaip eteris, solana ir dogekoinas, taip pat patyrė kritimus.

Investuotojai pasaulio rinkose yra susirūpinę dėl politinės padėties JAV. Jie svarsto galimus scenarijus, jei prezidentas Joe Bidenas pasiduos raginimams atsisakyti savo perrinkimo.

Viena iš galimybių – stipresnio demokratų kandidato atsiradimas, kuris apsunkins Donaldo Trumpo kampaniją. Buvusio JAV lyderio programoje palankiai vertinama kriptovaliutų pramonė.

Tuo pačiu metu kriptovaliutų biržos Mt. Gox administratoriai palaipsniui grąžina kreditoriams daugiau nei 137 tūkstančius bitkoinų. Prekybininkai nežino, kiek iš 8 milijardų dolerių bus parduota, ir baiminasi, kad juos gali konfiskuoti JAV ir Vokietijos vyriausybės.

Nuo šių metų pradžios bitkoino kaina Amerikos dolerio atžvilgiu pakilo virš trisdešimt šešių procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 86,6 procento.
 
Dar nėra komentarų