Dirbtinis intelektas neturėtų nustatyti palūkanų normų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-08 14:02 Komentarai: (1)
Tarptautinių atsiskaitymų bankas (BIS) mano, kad dirbtinio intelekto (DI) technologijos plėtra centriniams bankams bus naudinga. Tačiau pabrėžiama, kad jis negali pakeisti žmonių nustatant palūkanų normas, praneša Reuters.

Naujienų agentūra pažymi, kad tai pirmoji BIS, vadinamo centrinių bankų centriniu banku, ataskaita, skirta dirbtiniam intelektui. Jos autoriai mano, kad centriniai bankininkai turėtų naudoti dirbtinį intelektą duomenims stebėti realiuoju laiku, o tai pagerintų jų gebėjimą numatyti infliaciją. Jie primena, kaip smarkiai prognozės skyrėsi nuo realybės per pandemiją ir karą Ukrainoje.

Cecilia Skingsley iš Tarptautinių atsiskaitymų banko (BIS) mano, kad nauji dirbtinio intelekto modeliai turėtų užkirsti kelią tokiai situacijai pasikartoti. Kartu ji pažymėjo, kad tai, kad jie vis dar nėra iki galo visiškai patikrinti ir vis tiek gali nepavykti, reiškia, kad automatinio palūkanų nustatymo tikėtis neverta.

„Norėtume, kad žmonės būtų už tai atsakingi. Taigi, tikrai nematau ateities, kai dirbtinis intelektas nustatys palūkanų normas“ - sakė Cecilia Skingsley.

Minimas bankas atkreipė dėmesį, kad dirbtinio intelekto atsiradimas taip pat reiškia naujas grėsmes, tokias kaip naujos kibernetinės atakos, arba esamų sustiprėjimas, pavyzdžiui, bandos elgesys, bankų apgultis ir paniškas finansinio turto pardavimas.
 
1.   Parašė youngcat   2024-07-09 10:40  

Kitaip sakant, DI naudingas, bet neaisku kuo.