FED susilaikys nuo palūkanų mažinimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-07 15:15 Komentarai: (0)
Rinkos veteranas Ed Yardeni teigia, kad stiprūs darbo vietų duomenys gali paskatinti FED šiais metais susilaikyti nuo tolesnio pinigų politikos švelninimo.

Duomenys, įtraukti į vyriausybės ataskaitą dėl darbo rinkos būklės rugsėjį, yra pakankamai tvirti, todėl sprendimus priimantys asmenys gali norėti išlikti atsargesni dėl išliekančios aukštos paslaugų infliacijos ir nuolatinio stipraus darbo užmokesčio spaudimo, sakė Yardeni Research bendrovės įkūrėjas.

„Tolesnis pinigų politikos švelninimas grėstų vėl sukelti infliaciją, kas, atsižvelgiant į naftos rinkos augimo tendenciją ir bandymus paskatinti Kinijos ekonomiką, gali pasirodyti labai rizikingas veiksmas“ - perspėjo Ed Yardeni.

Tiksliomis prognozėmis žinomas strategas mano, kad rugsėjį net 50 bazinių punktų palūkanų sumažinimas buvo per didelis ir nereikalingas. Jo nuomone, Amerikos ekonomika yra geros būklės ir nereikalauja tokios prisitaikančios politikos.

„Tokie dideli sumažinimai yra skirti kovoti su recesija ar rinkos žlugimu, su kuriuo mes nesusiduriame“ - atkreipė dėmesį Ed Yardeni bei pridūrė, kad atsižvelgiant į naujausius duomenis, keli FED pareigūnai gali apgailestauti, kad pasirinko tokį didelį palūkanų normos kirpimą.

Jo teigimu, yra rizika, kad papildomas sušvelninimas sukels investuotojų euforiją, o tai vėliau lems skausmingą rinkos griūtį.
 
Dar nėra komentarų