Po kritimų Volstryte Amerikos kompanijos supirko savo akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-19 14:57 Komentarai: (0)
S&P500 indeksui fiksuojant kritimą Goldman Sachs grupės padalinys, perkantis akcijas klientams, sulaukė rekordinių užsakymų, kurių apimtys išaugo iki 2,1 karto daugiau nei praėjusių metų dienos vidurkis.

Kai akcijų kainos liepos pabaigoje - rugpjūčio pradžioje smuko, korporacinė Amerika suskubo pirkti. Išpirkimų banga sutapo su rinkos atsigavimu, kai S&P500 atšoko po kritimo. Įmonių noras pirkti savo akcijas esant rinkos įtampai pabrėžia, koks patikimas tai gali būti paramos šaltinis tuo metu, kai vis didėja susirūpinimas dėl ekonomikos augimo ir akcijų vertinimo.

Antrojo ketvirčio ataskaitų teikimo sezonas artėja į pabaigą, o įmonės išeina iš laikotarpio, kai nebuvo galima supirkti akcijų. Sprendžiant iš paskelbtų planų, jų paklausa išliks didelė. Tai gera žinia dideliems ir mažiems investuotojams, kurie pasinaudojo kritimų, kad padidintų akcijų dalį portfeliuose.

„Matote daug pranešimų apie išpirkimą ir tai, kartu su faktiniais sandoriais, man rodo, kad korporacinė Amerika vis dar yra geros būklės“ - sakė Birinyi Associates prezidentas Jeff Rubin pridūręs, kad nuo sausio mėnesio apie nuosavų akcijų supirkimą paskelbė 775 bendrovės, arba daugiausia per mažiausiai 11 metų.

Amerikos kompanijos pareiškė ketinančios šiemet išpirkti savo akcijas už 826 mlrd. dolerių, arba 15 procentų daugiau nei planuota tokiu metu pernai, rodo Birinyi duomenys. Rubin apskaičiavo, kad faktiniai išpirkimai 2024 metais greičiausiai viršys vieną trilijoną dolerių.
 
Dar nėra komentarų