Lufthansa gali investuoti į AirBaltic

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-10 17:48 Komentarai: (0)
Lufthansa yra suinteresuota įsigyti AirBaltic akcijų dar prieš Latvijos bendrovei ateinant į biržą, praneša Bloomberg, remdamasi anoniminiais šaltiniais.

Agentūros šaltiniai pabrėžia, kad tai tik pradinis derybų etapas ir joks sprendimas nepriimtas.

Rugsėjo pradžioje AirBaltic pranešė, kad pirminio viešo savo akcijų platinimo (IPO), kuris gali būti atliktas šių metų pabaigoje arba kitų metų pirmoje pusėje, metu tikisi pritraukti iki 300 mln. eurų lėšų. Latvija ketina išlaikyti 25 procentus AirBaltic akcijų, kai dabar valstybė kontroliuoja 98 procentus kapitalo.

Priminsime, jog šio mėnesio pradžioje AirBaltic pranešė apie derybas su „strateginiu investuotoju“, kuris iki IPO pirktų bendrovės akcijų paketą. Tuo metu jo pavadinimas nebuvo atskleistas. Antradienio Bloomberg ir Reuters pranešimai rodo, kad tai Lufthansa.

Didelio AirBaltic akcijų paketo įsigijimas atitinka Lufthansa strategiją investuoti į nacionalinius oro vežėjus su galimybe didinti savo dalyvavimą juose, pažymi Bloomberg. Primenama, kad šių metų pradžioje Vokietijos bendrovė gavo sutikimą pirkti 41 procentą Alitalia įpėdinio italų ITA Airways akcijų. Lufthansa jau turi vežėjų iš Šveicarijos, Belgijos ir Austrijos akcijų.
 
Dar nėra komentarų