Eleving Group skelbia apie savo IPO planus ir ketinimą listinguotis Rygos ir Frankfurto biržose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-11 12:45 Komentarai: (0)
Eleving Group paskelbė apie savo akcijų pirminio viešojo platinimo (IPO) planus ir ketinimą listinguotis Nasdaq Riga vertybinių popierių biržos Baltijos šalių pagrindiniame sąraše ir Frankfurto vertybinių popierių biržos reguliuojamoje rinkoje (Prime Standard).

IPO metu Eleving Group siekia pasiūlyti investuotojams galimybę investuoti į vieną sparčiausiai augančių, Baltijos šalyse ir Liuksemburge įsikūrusių fintech įmonių, veikiančių transporto priemonių ir vartotojų finansavimo segmentuose 16 rinkų ir 3 žemynuose.

Tikimasi, kad planuojamą IPO pirmiausia sudarys Eleving Group naujų akcijų išleidimas ir galimas esamų akcijų pardavimas kaip pasiūlymo padidinimo galimybė.

Eleving Group planuoja pirminio viešojo savo akcijų platinimo metu pritrauktas grynąsias lėšas panaudoti Grupės ir jos konsoliduotų dukterinių įmonių verslo plėtrai, pristatydama naujus produktus, atverdama naujas rinkas ir tęsdama portfelio plėtrą esamose rinkose. Trumpuoju laikotarpiu lėšos gali būti skiriamos esamai skolai sumokėti, siekiant sumažinti finansavimo išlaidas ir bendriems įmonės tikslams.

IPO metu akcijos bus siūlomos mažmeniniams investuotojams Latvijoje, Estijoje, Lietuvoje ir Vokietijoje (mažmeninis siūlymas) ir neviešu platinimu profesionaliesiems investuotojams. Kompanijos pranešime pabrėžiama, jog tiksli IPO struktūra ir laikas, be kita ko, priklauso nuo vyraujančių rinkos sąlygų ir laiko, kada bus gauti būtini Komisijos de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) patvirtinimai, gauti atitinkami įmonių patvirtinimai ir sudaryti reikiami susitarimai.

"Eleving Group daugiau nei dešimtmetį įsitvirtino kaip sėkminga įmonė ir patikimas partneris kapitalo rinkose, išleisdama apie 400 milijonų eurų vertės obligacijų, o per 12 veiklos metų aptarnaudama daugiau nei 1,3 milijono klientų visame pasaulyje. Per šį laikotarpį tapome vienu iš pirmaujančių ir konkurencingiausių Baltijos šalių fintech paslaugų eksportuotojų. Dabar atėjo laikas suteikti platesnei visuomenei galimybę būti mūsų augimo dalimi per IPO. Esame įsitikinę, kad su IPO lėšomis įmonė galės išsikelti savo tikslus ir toliau sėkmingai auginti savo pasaulinę plėtrą. Investuotojai investuos į gerai valdomą, labai pelningą ir besiplečiantį verslą, kuris siekia mokėti pusmečio dividendus, kurių tikslinis išmokėjimo koeficientas viršija 50 procentų" - teigė Eleving Group generalinis direktorius Modestas Sudnius.

"IPO maršrutas yra ilgai svarstytas ir apgalvotas mūsų įmonės sprendimas, kuris puikiai dera su mūsų grupės kapitalo struktūros diversifikavimo strategija. Šiuo IPO ne tik suteikiame investuotojams iš Baltijos šalių ir Vokietijos galimybę būti ambicingo ir globaliai orientuoto verslo dalimi, prisidedant prie visos Baltijos šalių kapitalo rinkos augimo ir dinamikos, bet ir įgydami išteklių, kurie palengvintų tolesnį įmonės augimą. Surinktas lėšas ketiname panaudoti Grupės veiklos plėtrai esamose ir būsimose rinkose. Be to, artimiausioje ateityje ketiname kurti ir siūlyti naujus produktus, visų pirma išbandydami jų efektyvumą esamose grupės geografinėse vietovėse. Galiausiai, dalis surinktų lėšų bus panaudota trumpalaikiam likvidumo valdymui ir daliniam Grupės įsipareigojimų grąžinimui" - pridūrė grupės finansų direktorius Maris Kreics.

Eleving Group nuo pat įkūrimo Latvijoje 2012 metais skatina inovacijas finansinių technologijų srityje visame pasaulyje. Šiandien grupė veikia 16 rinkų ir 3 žemynuose, skatindama finansinę įtrauktį ir didėjantį socialinį mobilumą nepakankamai aptarnaujamose bendruomenėse visame pasaulyje. Eleving Group sukūrė kelių prekių ženklų portfelį savo transporto priemonių ir vartojimo finansų verslo linijoms, kuriame apie 2/3 portfelio sudaro užtikrintos transporto priemonių paskolos ir mobilumo produktai, pirmaujantis prekės ženklas yra Mogo, ir apie 1/3 portfelio, įskaitant neužtikrintus vartojimo finansavimo produktus, o Kredo ir Tigo yra pagrindiniai segmento prekių ženklai. Šiuo metu 55 procentai grupės portfelio yra Europoje, 32 procentai Afrikoje ir 13 procentų likusiame pasaulyje.

Grupės istorinė klientų bazė viršija 1,3 milijono klientų visame pasaulyje, o bendra išduotų paskolų apimtis viršija 1,8 mlrd. eurų. Turėdama būstinę Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje bei valdymo struktūrą Liuksemburge, grupė užtikrina efektyvų ir skaidrų verslo valdymą, kurį veiklos lygmeniu vykdo apie 2800 darbuotojų.

Eleving Group šešis 2024 metų mėnesius užbaigė su rekordiniu pusmečio pelningumu, pasiekusiu 15,4 mln. eurų (26 procentais daugiau nei lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai) grynąjį pelną, padidinusi pajamas iki 102,0 mln. eurų (21 procentu daugiau nei prieš metus) ir kilstelėjusi koreguotą EBITDA iki 43,6 mln. eurų (28 procentais daugiau nei per 2023 metų pirmus šešis mėnesius), o grynasis portfelis siekė 342,5 mln. eurų (21 procentu daugiau nei metais anksčiau).
 
Dar nėra komentarų