Įsigijo daugiausiai bitkoinų per pastaruosius daugiau nei trejus metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-16 13:24 Komentarai: (0)
Verslo duomenų analizavimo įmonė MicroStrategy, žinoma dėl savo agresyvios bitkoinų įsigijimo strategijos, paskelbė apie 18,3 tūkstančio bitkoinų įsigijimą už maždaug 1,11 mlrd. dolerių. Tai didžiausias seniausios kriptovaliutos pirkimas per daugiau nei trejus metus.

Bitkoinai buvo įsigyti nuo rugpjūčio 6 iki rugsėjo 12 dienos, teigiama penktadienį JAV vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC) pateiktame dokumente. Tai didžiausias pirkinys nuo 2021 metų vasario, kai bendrovė įsigijo 19,452 tūkstančius bitkoinų.

Po paskutinio pirkimo MicroStrategy turi maždaug 244,8 tūkstančius bitkoinų, kurių vertė yra maždaug 14 milijardų dolerių, o tai yra maždaug 1 procentas visų kada nors iškastų bitkoinų. Palyginimui, BlackRock iShares Bitcoin Fund, didžiausias pasaulyje bitkoinų ETF fondas, turi šios kriptovaliutos už maždaug 20 mlrd. dolerių.

MicroStrategy bendra investicija į bitkoinus yra 9,45 mlrd. dolerių, o vidutinė pirkimo kaina yra maždaug 38,585 tūkstančiai dolerių už vieną minimą kriptovaliutą.

Vienas iš aptariamos kompanijos įkūrėjų ir pirmininkas Michael Saylor ne kartą pabrėžė, kad bitkoinas tarnauja kaip apsidraudimo priemonė nuo infliacijos, o tai pelnė pagyrų tarp kriptovaliutų šalininkų.

Tačiau bent šiuo metu tik kelios JAV akcinės bendrovės, išskyrus Tesla ir kelias su kriptovaliutomis susijusias bendroves, nusprendė šią nepastovią virtualią valiutą laikyti savo balanse.

Siekdama finansuoti savo naujausią bitkoino pirkimą, MicroStrategy panaudojo lėšas iš paprastųjų akcijų išleidimo ir pardavimo. Bendrovė rugpjūtį taip pat atliko akcijų padalijimą santykiu 10:1, teigdama, kad dėl šio žingsnio akcijos taps prieinamesnės tiek investuotojams, tiek darbuotojams.

MicroStrategy strategija pasiteisino – MSTR akcijos šiais metais išaugo daugiau nei dvigubai ir gerokai lenkia bitkoino maždaug 40 procentų kainos padidėjimą per tą patį laikotarpį. Šis augimas atspindi investuotojų pasitikėjimą bendrovės ilgalaikiu investavimu į kriptovaliutą, nepaisant rizikos, susijusios su jos nepastovumu.
 
Dar nėra komentarų