Akcijų rinkai reikia naujo augimo katalizatoriaus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-12 15:17 Komentarai: (0)
Vyriausiasis Morgan Stanley JAV akcijų rinkos strategas Mike Wilson mano, kad S&P500 ralis, kurį paskatino dirbtinio intelekto (DI) technologija, baigėsi ir rinkai reikia naujo katalizatoriaus tolesniam augimui, praneša Bloomberg.

Jis mano, kad nors DI laikui bėgant padidins efektyvumą, investuotojai, kurie pirko akcijas tikėdamiesi trumpalaikių rezultatų, tai padarė per anksti. Morgan Stanley stratego teigimu, šiuo metu tai matoma ne tik dirbtinio intelekto flagmano kompanijos Nvidia, bet ir kitų šioje srityje veikiančių lustų tiekėjų akcijų kotiruotėse.

„Dirbtinio intelekto svajonė prarado savo blizgesį. Mes tiesiog per daug susijaudinome dėl viso DI reikalo. Tai nereiškia, kad viskas baigėsi“ - tikino Mike Wilson.

Investuotojai pradėjo mažinti technologinių gigantų pozicijas. Nuo prieš du mėnesius užfiksuoto piko vadinamojo Didžiojo septyneto indeksas, kuris pirmąjį pusmetį buvo akcijų rinkos augimo varomoji jėga, iki šiol nukrito beveik 12 procentų, o tai atitinka techninės korekcijos sąlygą.

Wilson mano, kad šiuo metu investuotojai daugiausia dėmesio turėtų skirti kokybiškoms, „gynybinėms“ įmonėms komunalinių paslaugų, plataus vartojimo prekių ir sveikatos priežiūros segmentuose. Jis pataria investuotojams juose „pasislėpti“, kol „atsiras kitas dalykas, nesvarbu, ar tai būtų kažkas blogo, ar teigiamo“.

Kalbėdamas apie artėjantį FED susitikimą, Morgan Stanley strategas teigė, kad bus svarbu, kaip centrinio banko atstovai kalbės apie kiekybinio pinigų politikos griežtinimo pabaigą. Mike Wilson tikino, kad jei jie bus „agresyvūs“ šiuo atžvilgiu arba pasiūlys kitus likvidumo didinimo būdus, tai gali nustebinti rinkas ir tapti „bulišku“ signalu akcijų rinkai.

Kalbėdamas apie artėjančius JAV prezidento rinkimus, Morgan Stanley strategas teigė, kad ekonomikos „švelnaus nusileidimo“ scenarijuje Donaldo Trumpo deklaruojama politika būtų naudinga akcijų rinkai, bet bloga obligacijoms.
 
Dar nėra komentarų