Kosmetika ir orlaivių dalys vietoj Apple akcijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-19 18:52 Komentarai: (0)
Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway per antrąjį ketvirtį įsigijo kosmetikos tinklo Ulta Beauty ir orlaivių dalių gamintojos Heico akcijų. Tuo pačiu metu ji perpus sumažino savo didžiulę Apple pozicijos dalį.

Birželio 30 dieną Berkshire Hathaway priklausė apie 690 tūkstančių Ulta Beauty akcijų, kurių vertė 266,3 mln. dolerių, ir 1,04 mln. Heico akcijų, kurių vertė 185,4 mln. dolerių.

Ulta Beauty akcijos po prekybinės sesijos metu pabrango 14 procentų, o Heico – 3 procentais paskelbus informaciją apie naujus milijardieriaus investicinės bendrovės pirkimus. Nežinia, ar už to slypi pats Warren Buffett, ar jo portfelio valdytojai Todd Combs ir Ted Weschler, praneša CNN.

Heico generalinis direktorius Eric Mendelson sakė, kad jam buvo suteikta garbė, kad Berkshire Hathaway investavo, nurodydamas abiejų įmonių decentralizuotus verslo modelius. Floridoje įsikūrusios Heico akcijos šiais metais pabrango virš trisdešimt penkių procentų.

„Manau, kad Berkshire aviacijos pramonės atžvilgiu taip pat optimistiškai nusiteikę kaip ir mes“ – interviu CNN sakė jis.

Warren Buffett Omahoje, Nebraskos valstijoje įsikūręs konglomeratas turi interesų daugelyje vartotojų ir mažmeninės prekybos įmonių. Jo verslo portfelį sudaro tokie prekių ženklai kaip Benjamin Moore, Dairy Queen, Duracell ir Fruit of the Loom bei maždaug 2,5 milijardo dolerių vertės maisto prekių tinklo Kroger akcijų. Bolingbrooke įsikūrusi Ulta Beauty turi maždaug 1395 parduotuves visose 50 JAV valstijų.

2016 metais Berkshire Hathaway už 32,1 mlrd. dolerių įsigijo orlaivių detalių gamintoja Precision Castparts, tai vis dar yra didžiausias pirkinys per visą įmonės istoriją. Legendinis investuotojas vėliau prisipažino permokėjęs už Precision, kuri per COVID-19 pandemiją susidūrė su mažėjančiomis kelionėmis lėktuvu ir Boeing 737 MAX modeliu nutupdymu.

Ulta Beauty ir Heico buvo vieni iš nedaugelio Berkshire Hathaway pirkinių antrąjį ketvirtį, kai akcijų kainos smuko. Per tą laikotarpį minima investicinė bendrovė pardavė 77,2 mlrd. dolerių vertės akcijų, įskaitant apie 390 mln. Apple akcijų, ir nupirko vertybinių popierių vos už 1,6 mlrd. dolerių. Į pardavimą buvo įtraukta beveik 1 milijardo dolerių investicija į debesų kompiuterijos kompaniją Snowflake ir likusį Berkshire žiniasklaidos bendrovės Paramount Global akcijų paketo dalis.

Po pardavimo Berkshire liko 276,9 mlrd. dolerių laisvų pinigų. Warren Buffett bendrovė neatskleidė, ar nuo to laiko ji pardavė daugiau Apple vertybinių popierių, nors legendinis investuotojas gegužę sakė, kad tikisi, jog iPhone gamintojas iki metų pabaigos išliks didžiausias Berkshire Hathaway akcijų paketas.

Trečiąjį ketvirtį minima investicinė bendrovė pardavė daugiau nei 3,8 mlrd. dolerių vertės Bank of America akcijų, kurios yra antras pagal dydį akcijų paketas jos portfelyje. Antrąjį ketvirtį Berkshire taip pat sumažino savo pozicijas Capital One, Floor & Decor Holdings, Louisiana-Pacific ir T-Mobile įmonėse bei padidino Chubb ir Sirius XM turimą akcijų dalį, primena CNN.
 
Dar nėra komentarų