Pekao ir Commerzbank informavo priežiūros institucijas apie ketinimą veikti Lietuvoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-21 13:47 Komentarai: (0)
Lenkijos Bank Pekao ir Vokietijos Commerzbank informavo Lietuvos priežiūros institucijas apie savo planus veikti mūsų šalyje, pranešė Lietuvos Centrinio banko valdybos prezidentas Gediminas Šimkus.

Jo teigimu, bankams licencijos veiklai Lietuvoje nereikia, nes jie yra ES veikiantys bankai.

"Bankai pranešė savo priežiūros institucijai, gavo leidimą ir pranešė Lietuvos bankui. Dabar jie turi įgyvendinti savo strategiją ir pradėti veiklą" – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas ir pridūrė, kad veiklos formos gali būti skirtinga.

„Yra ne viena veiklos forma. Bankas gali turėti savo įmonę Lietuvoje, gali turėti filialą ar skyrių, gali turėti atstovybę“ – aiškino Gediminas Šimkus.

Jis pabrėžė, kad verslo sprendimus ir įėjimą į rinką turėtų komentuoti patys bankai.

Pastaraisiais metais Lietuva nuolat siekia didesnio užsienio bankų buvimo. Apie galimą naujų žaidėjų atėjimą į bankų rinką ne kartą užsiminė ir Lietuvos bankas.

Kalbant apie akcininkus, didžiausia Lenkijos Bank Pekao banko akcininkė yra šios šalies draudimo milžinė PZU, kuri valdo dvidešimt procentų kapitalo ir mūsų šalyje kontroliuoja Lietuvos draudimą, bei Lenkijos plėtros fondas su 12,8 procento. Tuo tarpu Vokietijos Commerzbank pagrindiniai akcininkai: SOFFIN / Bundesrepublik Deutschland su 16,49 procento bei BlackRock valdantis 7,18 procento šio banko akcijų.
 
Dar nėra komentarų