Šią savaitę S&P 500 pasieks rekordą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-28 13:30 Komentarai: (0)
Bloomberg praneša, kad Goldman Sachs banko pasaulinių rinkų ir taktikos direktorius Scott Rubner mano, jog pinigų srautas iš akcijų supirkimų ir fondų padidins S&P500 indeksą iki rekordinės vertės šią savaitę.

„Skaičiuojame, kad šią savaitę kasdien algoritmų ir įmonių paklausa bus 17 milijardų JAV dolerių. Yra labai teigiamas trijų savaičių akcijų prekybos langas iki rugsėjo 16 dienos“ - tikino jis.

Goldman Sachs taktikas pakartojo banko prekiautojų nuomone, kad FED posūkis dėl palūkanų normų buvo „žalioji šviesa“ padidinti svertą, todėl „akcijų rinkos skausmo momentas persikėlė į rugsėjo vidurį“.

Minimo investicinio banko atstovai apskaičiavo, kad fondai, įgyvendinantys tendencijų sekimo strategiją, artimiausiomis savaitėmis pirks akcijas, nepaisant to, kaip elgsis rinka. Taip pat atkreipė dėmesį, kad praėjusią savaitę bendrovės pranešė apie didžiausią nuosavų akcijų supirkimo paklausą per metus ir dvigubai didesnę nei prieš metus.

Rubner tikisi didelės paklausos iki rugsėjo 13 dienos, kai prasidės insaiderių arba viešai neatskleistos informacijos turėtojų prekybos akcijomis draudimas. Jis atkreipė dėmesį, kad praėjusią savaitę iš pasyvių investuotojų į pasaulines akcijų rinkas atplaukė 20 mlrd. dolerių kapitalas.

Bloomberg primena, kad kitas akcijų rinkos išbandymas bus Nvidia veiklos rezultatai, paskelbti trečiadienį po sesijos. Opcionų rinka rodo, kad investuotojai tikisi net daugiau nei 9 procentų įmonės akcijų kainos svyravimų.
 
Dar nėra komentarų