Commerzbank įsigijimas gali būti konsolidacijos Europoje pradžia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-12 18:37 Komentarai: (0)
JP Morgan Chase analitikai mano, kad italų UniCredit galimas Vokietijos Commerzbank perėmimas gali sukelti Europos bankų sektoriuje susijungimų ir įsigijimų bangą, kurios metu kils tokių sandorių taikinių akcijų kainos, skelbia Bloomberg.

Trečiadienį UniCredit atsiskleidė kaip antras pagal dydį Commerzbank akcininkas. Italijos banko generalinis direktorius Andrea Orcel interviu Bloomberg užsiminė, kad Vokietijos banko perėmimo pasiūlymas yra vienas iš svarstomų variantų.

„Susijungimus ir įsigijimus bankų sektoriuje istoriškai paskatino dinamika, atsirandanti dėl paskelbtų sandorių. Galime tikėtis daugiau informacijos apie Europos bankų susijungimus ir įsigijimus, o tai būtų teigiama bankų, laikomų tokių sandorių tikslais, vertinimams“ – primena JP Morgan analitikai.

Tarp bankų, kurie gali dalyvauti susijungimuose ir įsigijimuose, jie nurodė Italijos Banco BPM ir Banca Monte dei Paschi di Siena, Prancūzijos Societe Generale, Portugalijos Banco Comercial Portugues ir Didžiosios Britanijos Standard Chartered.

JP Morgan padidino savo rekomendaciją Commerzbank, taip pat ABN Amro Bank ir Banco BPM bankų akcijų atžvilgiu.

Atsižvelgdama į galimą UniCredit Vokietijos banko perėmimo pasiūlymą, JP Morgan mano, kad jis gali siekti maždaug 17,60 eurų už akciją, o tai duotų maždaug 20 procentų premija Commerzbank vertybinių popierių savininkams trečiadienio sesijos pabaigoje.

Tuo tarpu Bloomberg neoficialiai sužinojo, kad Commerzbank valdyba analizuoja gynybos strategiją prieš UniCredit perėmimą. Nežinia, ar toks sandoris turėtų politinį pritarimą, nes būtų sukurtas didžiausias bankas Vokietijoje.
 
Dar nėra komentarų