2024 metų Paryžiaus Auto šou

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-19 01:06 Komentarai: (0)
Šių metų Prancūzijos sostinėje Paryžiuje surengtą Auto šou arba automobilių parodą, kuri vyks savaitę, t.y. spalio 14 - 20 dienomis, turėtų kaip ir įprasta aplankyti keli milijonai žmonių. Joje pristatoma itin daug pasaulinių naujų, įvairių bei įspūdingų prabangių automobilių, taip pat elektrinės ir hibridinės transporto priemonės. Tad šįkart laisvalaikio rubrikoje pasižvalgykime po 2024 metų Paryžiaus Auto šou.


Citroen Ami 

Citroen Ami šiemet švenčia savo ketvirtąjį gimtadienį, o kaip patobulinimas niūrus elektrinis keturratis gavo įvaizdį, kuris sugebėjo padaryti jį dar žavesnį nei anksčiau. Naujasis veidas yra labai įkvėptas 2022 metų Citroen Oli koncepcijos, tačiau jame taip pat yra užuomina į ikoninį Citroen 2CV. Pagrindiniai pakeitimai įvyko išorėje, kur buvo gauti nauji priekiniai žibintai ir šiek tiek pakoreguoti buferiai.

„Ami yra produktas jauniems žmonėms, todėl turime jį išlaikyti šviežią“ - anksčiau šiais metais teigė Citroen generalinis direktorius Thierry Koskas.
 
Tikėtina, kad jis taip pat išlaiko tą patį 8 AG elektros variklį ir 76 kilometrų atstumą tarp įkrovimų. Šį Citroen modelį numatyta išleisti 2025 metų pradžioje.


Alpine A110 R Ultime

Visiškai elektrinis Alpine A110 pasirodys po kelerių metų, tačiau kol kas gauname specialias dabartinio automobilio versijas. Tai A110 R Ultime, ir tai kol kas kiečiausia šio sportinio automobilio iteracija.

Šio modelio 1,8 litro darbinio tūrio variklis išvysto 345 arklio galias, 45 arklio galiom daugiau nei standartinis R, o nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis pasiekiamas per 3,8 sekundes. Jame taip pat yra patobulinti stabdžiai, standesnė pakaba, sportinis išmetimas ir nauja pavarų dėžė, užtikrinanti papildomą galią.

Tik 110 tokių automobilių bus pagaminta, o jų kaina yra 264 tūkstančiai eurų – 156 tūkstančiais eurų didesnė nei standartinio A110 R.


Peugeot E-408

Prancūzijos automobilių gamintojas Peugeot užbaigė savo elektromobilių seriją su baterijomis maitinama savo 408 krosoverio versija. Šis modelis pirmą kartą viešai pasirodo būtent šių metų Paryžiaus parodoje.


Peugeot E-408 automobilyje yra 58,2 kWh akumuliatorius ir priekyje sumontuotas 207 arklio galių variklis, leidžiantis nuvažiuoti 452 kilometrus. 


Šis modelis prekyboje pasirodys dar šiais metais, o kaina turėtų prasidėti nuo maždaug 50 tūkstančių eurų.



Volkswagen Tayron

Volkswagen negali nustoti plėsti savo visureigių asortimentą naujais modeliais. Volkswagen Tayron yra naujasis septynvietis visureigis ir Tiguan Allspace įpėdinis, tiesa, jis daug ilgesnis.


Platus galimų variklių asortimentas šiame modelyje apima lengvą hibridinį benzininį, gryną benzininį, dyzelinį ir įkraunamą hibridą. Galios pavaros variantai siekia iki 268 arklio galių su visų ratų pavara.


Vokietijos automobilių gamintojo Volkswagen Tayron modelis prekyboje turėtų pasirodyti jau kitais metais.



Skoda Elroq

Skoda Elroq yra visiškai elektrinis kompaktiškas visureigis, pagamintas ant VW grupės MEB platformos. Tai debiutuojanti naujausia Skoda dizaino kalba, kurioje yra „Tech-Deck Face“.


Kaip nulinės emisijos alternatyva ICE varomam Karoq, Elroq bus trijų variklių ir akumuliatoriaus konfigūracijų, siūlančių RWD ir AWD parinktis. Galia pasiekia iki 282 arklio galių, o didžiausias nuvažiuojamas atstumas yra 581 kilometras WLTP ciklu.

Skoda Elroq modelio pradinė kaina prasideda nuo 38 tūkstančių eurų, o paprasčiausia versija siūlo 370 kilometrų nuvažiavimo atstumą.


BYD Sealion 7

BYD Sealion 7 yra naujausias prekės ženklo europietiškos serijos papildymas ir dar vienas Tesla Model Y varžovas.  Tai yra vienas iš šešių modelių, kuriuos Kinijos prekės ženklas pristatys į Europą per ateinančius keturioliką mėnesių, nes jis padidina bandymą perimti rinkos dalį iš tokių konkurentų kaip Tesla ir Volkswagen.

Jis sukurtas remiantis atnaujinta Seal sedano naudojamos platformos versija ir iš pradžių bus siūlomas dviejų variklių, keturių ratų pavara, o nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis pasiekiamas per 4,5 sekundes, o nuvažiuojamas atstumas - 550 kilometrų.

BYD Sealion 7 modelio pardavimas turėtų prasidėti vėliau šį mėnesį, o pirmieji pavyzdžiai turėtų pasirodyti iki metų pabaigos. Kainos prasideda nuo maždaug 54 tūkstančių eurų.


Renault Embleme Concept

Šis kupė visureigis yra Renault idėja, kaip vandenilio kuro elementų variklis gali pasiūlyti tolimą atstumą ir sumažinti anglies dvideginio emisiją 90 procentų, palyginti su šiandieniniu benzininiu Captur.

4,8 metro ilgio jo aerodinaminis dizainas primena 90ųjų pabaigos minimo Prancūzijos automobilių gamintojo modelius. 1750 kilogramų sveriantis Embleme aprūpintas 40 kWh talpos baterija, skirta kasdieniniam vairavimui, o su vandenilio papildymu gali nuvažiuoti iki 1000 kilometrų.

Renault Embleme Concept išorė rodoma Paryžiuje, bet turėsime palaukti iki šio mėnesio pabaigos, kad pamatytume ir vidų.


Microlino Spiaggina

Microlino pristatė serijinę savo Spiaggina EV versiją - paplūdimiui paruoštą stilingą itin išskirtinį burbulinį automobilį, įkvėptą klasikinio BMW Isetta.
 

Su septyniolikos arklio galių varikliu ir 10,5 kWh akumuliatoriumi jis nuvažiuoja iki 177 kilometrų, o maksimalus greitis siekia 90 kilometrų per valandą. Dizainas po atviru dangumi, be šoninių langų ir atlenkiamo audinio stogo, šaukia retro linksmybių.


Pirmojo leidimo kainos Europoje prasideda nuo 25 tūkstančių eurų,  o pristatymas prasidės kitų metų pavasarį.


Alfa Romeo Junior Ibrida

Paryžiuje viešai debiutavo hibridinė naujojo Alfa Romeo Junior versija, o kitais metais ji prisijungs prie originalaus EV modelio Italijos prekės ženklo asortimente.

Junior Ibrida, kaip jis oficialiai vadinamas, turi pažįstamą hibridinį jėgos agregatą, suporuojantį 1,2 litro benzininį variklį su turbokompresoriumi ir mažą elektrinį variklį, išvystantį bendras 136 arklio galias bei nuo nulio iki šimto kilometro per valandą greitį pasiekia per 8,9 sekundes.

Kol kas jokios oficialios informacijos kokia galėtų būti pradinė Alfa Romeo Junior Ibrida kaina nėra, be to, neskelbiama kada konkrečiai jis pasirodys prekyboje.


Dacia Bigster

Jei jums patinka puikaus Dacia Duster stambi išvaizda ir piniginei palankios kainos, tačiau jame nėra pakankamai vietos jums ar jūsų šeimai, turime gerų naujienų, nes visiškai naujas Dacia Bigster į atstovybes atkeliaus kitų metų pradžioje.
 
Dacia teigia, kad Bigster pasiūlys tokio rafinuotumo, erdvės ir įrangos, kokio pirkėjai tikisi iš šeimos visureigio, įskaitant didžiulę 667 litrų bagažinės erdvę – daugiau nei bet kuris iš konkurentų. Variklių pasirinkimas yra hibridinis - benzinas su priekinių arba keturių ratų pavara, taip pat nauja Hybrid 155 sąranka, kuri, kaip teigiama, leidžia Bigster važiuoti EV režimu iki 80 procentų laiko mieste.

Dacia Bigster kaina prasidės nuo mažiau nei 36 tūkstančių eurų, o tai reiškia, kad pirmasis Dacia pasiūlymas vidutinio dydžio visureigių segmente šiek tiek nuleis žinomiems pavadinimams, tokiems kaip Nissan Qashqai, Ford Kuga ir Kia Sportage.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų