Per dvi savaites rinkos panaikino rugpjūčio 5 dienos nuostolius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-20 18:06 Komentarai: (0)
Nvidia rinkos vertė šoktelėjo 43 procentais, Tesla – 22 procentais, Japonijos Nikkei 225 indeksas išaugo 20 procentų, o bitkoinas – tiek pat. Atsižvelgiant į tai, S&P500 pakilo „tik“ 10 procentų.

Šių metų rugpjūčio 5 buvo išbandymų diena investuotojams visame pasaulyje, kai akcijų rinkos nuo Japonijos iki JAV smuko be didesnio įspėjimo, todėl analitikai ir ekonomistai ieškojo atsakymų.

Dėl išpardavimo kaltinta prasta liepos mėnesio JAV darbo rinkos ataskaita, kuri sukėlė pagrindinį nuosmukio rodiklį, taip pat kai kurių populiarių ir įtakingų sandorių galiojimo pabaiga, pasikeitus centrinio banko politikai.

Kai investuotojai stebėjo, kaip akcijų kainos krenta, panika Volstryte netgi paskatino veteranus ekonomistus raginti skubiai sumažinti palūkanų normas.

„Tai buvo mėgėjų valanda. Nieko panašaus per savo karjerą nemačiau“ – apie rinkos dramą sakė privataus rizikos valdymo fondo Universa Investments įkūrėjas ir vadovas Mark Spitznagel.

Nuo tada viso pasaulio rinkos iš esmės atsigavo po kritimo, o JAV S&P500 indeksas atšoko dešimt procentų palyginti su žemiausiu lygiu rugpjūčio 5 dieną. Ir nors išlieka susirūpinimas, kad JAV ekonomika gali lėtėti, nuogąstavimai dėl recesijos iš esmės buvo išsklaidyti.


 
Dar nėra komentarų