„Puikusis septynetas“ nebėra akcijų rinkos varomoji jėga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-23 15:42 Komentarai: (0)
BMO Capital Markets strategijos vadovas Brian Belski atkreipia dėmesį, kad pirmą kartą per beveik dvejus metus technologiniai gigantai iš „puikaus septyneto“ yra vertinami prasčiau nei kitos S&P 500 įmonės, skelbia MarketWatch.

Jis atkreipia dėmesį, kad nuo trečiojo ketvirčio pradžios „puikusis septynetas“ fiksavo tik maždaug 1 procento augimą, beveik tris kartus mažesnį nei kitos S&P500 atstovės. Tai reiškia, kad dabartinis ketvirtis bus pirmasis per beveik dvejus metus, kai „puikiojo septyneto“ augimas bus mažesnis nei rinkos.

MarketWatch pažymi, kad iki ketvirčio pabaigos dar liko šešios savaitės, o „puikusis septynetas“ jau ne kartą stebino dideliais vertinimų pokyčiais per trumpą laiką. Tačiau pabrėžiama, kad pastaruoju metu padaugėjo rinkos segmentų, kurie vertinami geriau nei rinka, nes investuotojai vis dažniau lažinasi už įmones, kurios gali gauti daugiausiai naudos iš numatomo palūkanų mažinimo JAV.

Pastaruoju metu paklausios „gynybinių“ įmonių akcijos: komunalinių paslaugų, sveikatos priežiūros ir kasdienių prekių, kurios prisijungė prie anksčiau kilusių ciklinių segmentų įmonių kainų, tarp kurių finansų institucijų.

BMO analizė rodo, kad nuo trečiojo ketvirčio pradžios beveik 300 S&P500 indekso įmonių užfiksavo didesnį augimą nei indeksas, o tai yra didžiausias skaičius per beveik dvejus metus.


 
Dar nėra komentarų