Muitų pakėlimas JAV gali lemti infliacijos padidėjimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-10-17 14:02 Komentarai: (0)
Amerikos iždo sekretorė Janet Yellen signalizuoja, kad Donaldo Trumpo paskelbta ekonominė politika gali paskatinti infliacijos augimą JAV, praneša naujienų agentūra Reuters.

Buvusi FED pirmininkė turėtų kalbėti Užsienio santykių taryboje. Kaip rašo jos kalbos turinį gavęs The New York Times, nors iždo sekretorė nemini Donaldo Trumpo pavardės, ji aiškiai perspėja dėl jo paskelbtos ekonominės politikos, ypač plano gerokai padidinti muitus. Jos nuomone, tai bus žalinga Amerikos įmonėms ir padidins infliaciją.

„Dėl didelių, neselektyvių muitų pakiltų kainos amerikiečių šeimoms ir mūsų verslas taptų mažiau konkurencingas“ – sako Janet Yellen.

Reuters primena, kad Donaldas Trumpas muitų padidinimą pavertė vienu iš pagrindinių savo planuojamos ekonominės politikos elementų. Jis teigia, kad didelių muitų įvedimas ne tik Kinijai, bet ir, pavyzdžiui, Europos Sąjungai, paskatins Amerikos pramonės atgimimą, taip pat generuos pakankamai dideles biudžeto pajamas, kad sumažintų nerimą dėl deficito didėjimo.

Baimė dėl infliacijos padidėjimo dėl Trumpo ekonominių planų įgyvendinimo pastaruoju metu prisidėjo ir prie aukso kainos kilimo, kuri šiandien vėl pasiekė dar vieną naują savo rekordinį lygį.
 
Dar nėra komentarų