Didžiausi JAV bankai išlaikė FED testą nepalankiausiomis sąlygomis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-27 13:28 Komentarai: (0)
Kasmetinis FED patvarumo testas parodė, kad 31 didžiausias JAV bankas gali išgyventi iki 40 procentų komercinio nekilnojamojo turto vertės mažėjimą, praneša naujienų agentūra Reuters.

Agentūra primena, kad besitęsiantis komercinio nekilnojamojo turto rinkos silpnumas ilgą laiką kėlė netikrumą dėl galimos žalos ir galimo poveikio bankų būklei. Amerikos Centrinio banko testas nepalankiausiomis sąlygomis išsklaido susirūpinimą.

Testas buvo atliktas ir dėl kitų katastrofiškų scenarijų, pavyzdžiui, 36 procentų būsto kainų JAV mažėjimo, arba 55 procentų nuvertėjimo akcijų rinkose. Taip pat buvo išbandytas scenarijus, numatantis nedarbo padidėjimą JAV iki 10 procentų. Apskritai bandymas turėjo parodyti, ar 31 bankas turi pakankamai kapitalo, kad padengtų nuostolius, kurių bendra suma yra maždaug 685 mlrd. dolerių.

„Daugeliu atžvilgių turėtų atsirasti užtikrinimas, kad bankai gali atlaikyti labai stiprią audrą“ – Reuters sakė Janney Montgomery Scott tyrimų vadovas Chris Marinac.

Jis pabrėžė, kad testo rezultatas nereiškia, jog Amerikos Federalinis Rezervų bankas mano, kad padėtis komercinio nekilnojamojo turto rinkoje taisosi.
 
Dar nėra komentarų