Jena silpniausia nuo 1986 metų pabaigos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-26 16:13 Komentarai: (0)
Japonijos jena, viena iš rezervinių valiutų, vis labiau silpsta tiek Amerikos dolerio, tiek ir mūsų valiutos euro atžvilgiu, tad didėja intervencijos tikimybė.

Šiandien jena nukrito iki žemiausio lygio nuo 1986 metų gruodžio mėnesio, todėl kyla spėlionių, kad valdžia gali vėl atlikti intervenciją - įsikišimą į rinką ir palaikyti valiutą.

Japonijos valiuta smuko 0,4 procento iki 160,39 už dolerį, viršydama lygį, kuris paskutinį kartą balandį paskatino Centrinio banko atstovus įsikišti į rinką. Didžiulis palūkanų normų skirtumas Japonijoje ir JAV palaiko spaudimą jenai, nepaisant bandymų sustabdyti jos kritimą.

Dar viena rimta problema gali iškilti penktadienį po to, kai bus paviešinta Amerikos Federalinio Rezervo banko akylai stebima PCE infliacija, kuri yra labai svarbi palūkanų normos perspektyvai.

Tai labai svarbus aspektas, nes intervencijos valiutų rinkoje kaštai yra dideli. Naujausioms intervencijoms Japonija išleido rekordinę 9,8 trilijonų jenų (61,1 mlrd. dolerių) suma. Vien šiais metais jena prarado daugiau nei 12 procentų savo vertės, o tai pakenkė Japonijos vartotojams ir kelia vis didesnį susirūpinimą įmonėms.


 
Dar nėra komentarų