Influenceriai skatino investuoti - absoliuti dauguma prarado pinigus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-19 14:12 Komentarai: (0)
Britų versijos „Love Island“ ir „Crews from Newcastle“ žvaigždės savo socialiniuose tinkluose skatino investuoti į internetines programas. Jiems gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Influenceriai arba nuomonės formuotojai buvo apkaltinti Didžiosios Britanijos finansinio elgesio tarnybos neteisėtų investicijų programų skatinimu 2018 – 2021 metais. Instagram tinkle jie turi daugiau nei 4,5 mln. sekėjų.

Kaip rašoma BBC News pranešime, teismo salėje pasirodė ir idėjos sumanytojai: Emmanuelis Nwanze ir Holly Thompson, kurie turėjo Instagram paskyrą. Jie reguliariai skelbdavo apie pirkimo ir pardavimo kontraktus dėl skirtingų investicijų be reikiamo leidimo. Komisija nustatė, kad tai buvo didelės rizikos investicijos, susijusios su lažybomis dėl užsienio valiutų kursų. Duomenys rodo, kad maždaug 80 procentų klientų, įsigijusių programą, reklamuojamą naudojant @holly_fxtrens paskyrą, prarado pinigus.

Aštuoni iš dešimties kaltinamųjų savo kaltės nepripažino dėl kaltinimų neteisėtos informacijos apie finansines akcijas teikimu. Be to, Emmanuelis Nwanze kaltinamas pažeidęs bendrąjį draudimą pagal 2000 metų Finansinių paslaugų ir rinkų įstatymą, draudžiantį Jungtinėje Karalystėje be atitinkamo leidimo vykdyti reguliuojamą veiklą, praneša BBC News.
 
Dar nėra komentarų