60/40 portfelyje obligacijas geriau pakeisti žaliavomis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-04 13:08 Komentarai: (0)
Bloomberg praneša, kad Bank of America banko strategai pataria investuotojams naudojantiems 60/40 portfelio strategiją pakeisti obligacijas į žaliavas.

Strategai aiškina, kad nuolat didesnės infliacijos aplinkoje geriau investuoti savo 40 procentų portfelio lėšų į žaliavas, kur „bulių rinka tik prasideda“.

Žaliavų rinka sparčiai neaugo nuo 2022 metų dėl nuosmukio baimių esant aukštoms palūkanų normoms, taip pat dėl santykinės Kinijos ekonomikos stagnacijos po pandemijos. Tačiau Bank of America strategai atkreipia dėmesį, kad žaliavų rinkos grąža nuo dešimtmečio pradžios buvo maždaug 10 – 14 procentų kasmet. Palyginimui, trisdešimties metų trukmės JAV obligacijos per pastaruosius ketverius metus sugeneravo beveik 40 procentų nuostolių.

„Ilgalaikė žaliavų bulių rinka dar tik prasideda šį dešimtmetį, nes skola, deficitas, demografija, globalizacijos atšokimas, dirbtinis intelektas ir „grynojo nulio“ politika yra infliacinė“ – teigiama ataskaitoje.

Tačiau tuo pačiu Bank of America strategai pripažįsta, kad obligacijos vis dar yra geriausia apsauga nuo galimo JAV ekonomikos „kietojo nusileidimo“.
 
Dar nėra komentarų