Žemiau vertinimos įmonės dabar mažins atsilikimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-04 19:09 Komentarai: (0)
Morgan Stanley vyriausiasis JAV akcijų rinkos strategas Michael Wilson mano, kad jei darbo rinkos duomenys patvirtins Amerikos ekonomikos atsparumą, anksčiau blogiau įvertintos įmonės ims vytis tas, kurios labiausiai pabrango per pastarąjį ralį, rašo Bloomberg.

Penktadienį bus paskelbta rugpjūčio mėnesio JAV darbo rinkos ataskaita. Ekonomistai prognozuoja, kad praėjusį mėnesį ekonomika sukūrė 165 tūkstančius naujų darbo vietų už žemės ūkio sektoriaus ribų, kai liepą ji pridėjo 114 tūkstančių.

„Didesnis nei tikėtasi naujų darbo vietų skaičius suteiks investuotojams didesnį tikrumą, kad grėsmė ekonomikos augimui silpnėja“ - mano Michael Wilson.

Morgan Stanley strategas primena, kad geri makroekonominiai duomenys padėjo akcijų rinkai kompensuoti nuostolius po rugpjūčio pradžios nuosmukio. Jis tikisi, kad rugpjūčio mėnesio darbo rinkos ataskaita sustiprins šią tendenciją. Jei paaiškės, kad duomenys yra prastesni nei tikėtasi, o nedarbo lygis išaugs, pasak Wilson, galime tikėtis „panašaus į praėjusį mėnesį spaudimo įmonių vertinimams“.

Morgan Stanley strategas ir toliau teikia pirmenybę „gynybinėms“ kompanijoms. Tačiau jis nepataria investuoti į mažos kapitalizacijos akcijas.

Šiais metais kol kas geriausiai sekasi informacinių technologijų (26,5 procento), telekomunikacijų (22,3 procento) ir finansų (21,2 procento) įmonėms. Silpniausi segmentai – energetikos įmonės (8,7 procento), nekilnojamasis turtas (8,5 procento) ir kasdienės prekės (5,8 procento).

Michael Wilson prognozuoja, kad kitų metų viduryje S&P500 indekso vertė bus apie 5400 punktų. Tai reikštų daugiau nei dviejų procentų kritimą palyginti su dabartine verte
 
Dar nėra komentarų