Kinijos investuotojai pardavė rekordinį kiekį JAV obligacijų ir akcijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-19 15:52 Komentarai: (0)
Kinijos investuotojai gegužę pardavė rekordinį kiekį JAV akcijų ir obligacijų, nes tarp didžiausių pasaulio ekonomikų tebebuvo pakilusi diplomatinė įtampa, skelbia Bloomberg.

Remiantis naujausiais ketvirtadienį paskelbtais JAV iždo departamento duomenimis, Azijos šalies fondai pardavė ilgalaikių vertybinių popierių, kuriuos sudaro iždo, agentūros, įmonių ir kitos obligacijos bei akcijos, grynąją 42,6 mlrd. dolerių verte. Bendri pardavimai per pirmuosius penkis šių metų mėnesius siekė 79,7 mlrd. dolerių – tai visų laikų rekordas sausio - gegužės mėnesių laikotarpiui.

Kinijos investuotojai galėjo parduoti Amerikos vertybinius popierius, kad sumažintų riziką dėl neapibrėžtumo dėl JAV prezidento rinkimų, sakė Sidnėjuje esančios Global X Management Co. investicijų strategas Billy Leung. Taip pat „galima politinė įtaka sumažinti JAV dolerių atsargas“ - pridūrė jis.

Daugiau nei pusę pardavimų sudarė iždo vertybiniai popieriai, po to – agentūros skolos ir akcijos.

Kinija yra viena didžiausių JAV valstybinių skolos vertybinių popierių turėtojų, o jos srautus atidžiai stebi ir obligacijų investuotojai, ir geopolitiniai strategai. Didėjanti įtampa tarp Kinijos ir Amerikos dažnai kurstė spėliones, kad Pekinas gali perkelti savo užsienio atsargas iš JAV aktyvų, o tai greičiausiai padidintų pajamingumą.
 
Dar nėra komentarų