Ukraina pasiekė susitarimą dėl skolos restruktūrizavimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-22 17:54 Komentarai: (0)
Ukraina pasiekė principinį susitarimą su pagrindiniais privačiais kreditoriais dėl daugiau nei 20 mlrd. dolerių užsienio skolos restruktūrizavimo. Taip jai bus lengviau finansuoti karą su Rusija, praneša Bloomberg.

Obligacijų turėtojų komitetas pritarė 37 procentų trylikos Ukrainos obligacijų emisijų nominalios vertės sumažinimui. Tai reiškia, kad ieškiniai sumažėjo 8,67 mlrd. dolerių. Ukrainos valdžia tikisi, kad tai leis per ateinančius trejus metus „sutaupyti“ 11,4 mlrd. dolerių.

Komitetą, be kita ko, sudaro: Amundi, BlackRock ir Amia Capital kartu su kitais investuotojais. Iš viso jiems priklauso maždaug 25 procentai Ukrainos skolos, kuriai taikomas susitarimas. Ši informacija lėmė šios šalies valstybinių obligacijų brangimą. Investuotojai tikisi, kad susitarimui pritars reikiama kreditorių dauguma, o tai leis restruktūrizuoti skolas.

Ukrainos vyriausybė pasiekė didesnę nei tikėtasi nuolaidą pradiniam kreditorių pasiūlymui. Ši šalis sustabdė savo užsienio skolos grąžinimą po to, kai Rusija ją užpuolė 2022 metų pradžioje.
 
Dar nėra komentarų