Akcijų rinkos ralis gali baigtis po palūkanų normos JAV sumažinimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-03 13:06 Komentarai: (0)
JP Morgan Chase & Co strategai mano, kad Amerikos akcijų rinkos ralis gali baigtis netoli istorinių aukštumų, kai FED pradės mažinti palūkanų normas, praneša žiniasklaidos grupė Bloomberg.

Jie primena, kad pinigų politikos švelninimas bus centrinio banko atsakas į lėtėjantį ekonomikos augimą. Dar viena kliūtis tolesniam akcijų rinkos augimui gali būti ta, kad rugsėjis jai dažniausiai būna pats prasčiausias metų mėnuo.

„Nuotaikos ir pozicionavimo rodikliai toli gražu nėra patrauklūs, politinis ir geopolitinis neapibrėžtumas yra padidėjęs, o sezoniniai veiksniai rugsėjį vėl veikia prieš mus“ – pranešime rašo JP Morgan strategų komandos vadovas Mislav Matejka.

Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 rugpjūtį baigė tik 0,4 procento žemiau istorinio maksimumo užfiksuoto šių metų liepos 16 dieną. Praėjusią savaitę rekordus sumušęs Dow Jones Industrial Average indeksas yra tik 0,1 procento žemiau viršūnės. Labiausiai, daugiau nei 5 procentų trūksta technologiniam Nasdaq Composite iki liepos 11 dieną užfiksuotos rekordinės vertės.

Bloomberg primena, kad per pastaruosius penkerius metus S&P500 indeksas vidutiniškai prarado 4,2 procento rugsėjo mėnesį. Atkreipiamas dėmesys, kad be JP Morgan, strategai iš kitų bankų, įskaitant Bank of America nurodo į akcijų rinkų kritimo galimybę po to, kai FED pradės mažinti palūkanų normas.
 
Dar nėra komentarų