Krito Tesla pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-24 00:08 Komentarai: (0)
Elektromobilių gamintoja Tesla paviešino praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos kiek ūgtelėjo ir viršijo lūkesčius, tačiau pelnai traukėsi ir nuvylė. Po prekybinės sesijos metu kompanijos akcijos pigo: Tesla 234,80 (-4,70%).

Per antrąjį šių metų ketvirtį minimos elektromobilių gamintojos bendros pajamos siekė 25,5 mlrd. dolerių, arba dviem procentais daugiau nei prieš metus per tą patį laikotarpį. Rinkoje laukta, kad jos sudarys vidutiniškai 24,77 mlrd. dolerių. Tuo tarpu pajamos iš automobilių pardavimų traukėsi septyniais procentais.

Palyginus su 2023 metų antruoju ketvirčiu, Tesla elektromobilių gamybos apimtys krito keturioliką procentų, o pristatymas klientams - penkiais procentais.

Šios kompanijos iš Amerikos ketvirčio pakoreguotas EBITDA pelnas per lyginamąjį laikotarpį traukėsi dvidešimt vienu procentu iki 3,674 mlrd. dolerių, o štai grynasis pelnas dar labiau - beveik keturiasdešimt trimis procentais iki 1,494 mlrd. dolerių arba iki 42 centų akcijai.

Pakoreguotas Tesla pelnas akcijai sudarė 52 centus ir buvo dešimt centų mažesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Tesla iki šiol išlieka populiariausia elektromobilių pardavėja JAV, tačiau praranda rinkos dalį vis didesniam konkurentų skaičiui, iš dalies dėl senstančios sedanų ir visureigių asortimento bei dėl įtaigių ir politinių generalinio direktoriaus Elono Musko komentarų poveikio.

Nuo šių metų pradžios Tesla akcijos atpigo apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus - virš aštuonių procentų. Palyginimui, Nasdaq indeksas atitinkamai pakilo beveik penktadaliu ir dvidešimt aštuoniais procentais.
 
Dar nėra komentarų