Dirbtinio intelekto burbulas JAV sprogs tik 2026 metais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-07-26 17:09 Komentarai: (0)
Capital Economics vyriausiasis ekonomistas John Higgins perspėja, kad dirbtinio intelekto (DI) įmonių burbulas gali toliau augti iki kitų metų pabaigos, skelbia MarketWatch.

Pastaruoju metu rinkoje pasigirdo spėlionių apie burbulo sprogimą po vadinamosios rotacijos, t.y. didžiausią rinkos vertę turinčių technologijų įmonių akcijų pardavimas ir mažo kapitalo įmonių akcijų kainų kilimas, kurios dabar turėtų brangti dėl tikėtinų mažesnių palūkanų ir vis dar sveikos ekonomikos. Higgins mano, kad šis rinkos pasakojimas truks neilgai.

„Mūsų nuomone, kita tvari ir reikšminga rotacija prasidės tik prieš pat akcijų rinkos burbulo sprogimą. Ir mūsų pagrindinė prielaida yra ta, kad burbulas nesprogs anksčiau nei 2026 metais“ – pranešime rašo Capital Economics ekonomistas.

Jis teigia, kad, kaip ir „dot-com“ burbulo atveju amžių sandūroje, dirbtinis intelektas yra revoliucinė technologija ir investuotojai iš anksto stengsis realizuoti jo naudą. Todėl, anot John Higgins, burbulas gali būti vėl išpūstas ir S&P500 iki kitų metų pabaigos gali pakilti iki 7000 punktų, pasiekęs 25 kainos ir būsimo pelno santykį, kuris yra toks pat kaip ir dotcom burbulo viršūnėje.

Šiuo metu plačiojo Amerikos akcijų rinkos indekso S&P500 vertė yra 5439 punktai, o kainos ir būsimo uždarbio santykis - 21.
 
Dar nėra komentarų