Nuvyliantys JAV darbo rinkos duomenys

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-08-02 15:49 Komentarai: (1)
Šiandien paviešinti liepos mėnesio Amerikos darbo rinkos duomenys buvo nuviliantys, nes bedarbystė padidėjo, naujų darbo vietų sukurta mažiau, o darbo užmokestis augo lėčiau.

Bedarbystė šįkart pakilo nuo 4.1 iki 4.3 procento (aukščiausias lygis nuo pat 2021 metų spalio), kai prognozuota, kad šis rodiklis nepakis. Dalyvavimo darbo rinkoje rodiklis ūgtelėjo nuo 62.6 iki 62.7 procento, o laukta, jog jis nepakis.

Vadinamoji nedarbo norma, į kurią yra įskaičiuojami ir tie darbuotojai, kurie dirba ne pilną darbo dieną, tačiau norėtų dirbti visą darbo dieną, bei tie bedarbiai, kurie norėtų dirbti, bet prarado viltį susirasti darbą ir jo aktyviai neieško, Amerikoje liepos mėnesį, palyginti su ankstesniu, pakilo nuo 7.4 iki 7.8 procento.

Naujų darbo vietų ne žemės ūkio sektoriuose šįkart buvo sukurta 114 tūkstančių, arba mažiausiai per paskutinius tris mėnesius. Laukta, kad šis rodiklis sudarys vidutiniškai 176 tūkstančius. Birželio duomenys pakoreguoti nuo 206 iki 179 tūkstančių.

Vidutinis valandinis atlyginimas per liepą paaugo 0.2 procento, kai laukta, kad kaip ir birželį pakils 0.3 procento. Metinis prieaugis sulėtėjo nuo 3.8 iki 3.6 procento (mažiausiai nuo 2021 metų gegužės), o prognozuota, kad sieks vidutiniškai 3.7 procento.

Privačiame sektoriuje darbo vietų liepą padaugėjo 97 tūkstančiais (laukta 148 tūkstančių), o viešajame - septynioliką tūkstančių. Mėnesį prieš tai šie rodikliai siekė 136 ir 43 tūkstančius.

Amerikos fabrikai per praėjusį mėnesį pasamdė tik tūkstantį naujų darbuotojų, tiesa, prognozuota, kad jų sumažės vienu tūkstančiu, kai birželį jų skaičius krito devyniais tūkstančiais.



Liepos mėnesį toliau didėjo užimtumas sveikatos priežiūros sektoriuje (55 tūkstančiais), statyboje (25 tūkstančiais), transportavime ir sandėliavime (14 tūkstančių) ir socialinėje paramoje (9 tūkstančiais).

Tuo tarpu informacijos srityje buvo prarasta 20 tūkstančių darbo vietų, o darbuotojų skaičius mažai pasikeitė kasybos, karjerų eksploatavimo, naftos ir dujų gavybos srityse, didmeninėje ir mažmeninėje prekyboje, finansinėje veikloje, profesinėse ir verslo paslaugose, laisvalaikio ir svetingumo srityje ir kitose paslaugose.

Per pastaruosius dvyliką mėnesių Amerikoje kas mėnesį vidutiniškai buvo sukuriama po 215 tūkstančių darbo vietų.
 
1.   Parašė Grand   2024-08-04 23:48  

Befermiai padare akcijas. Ir gana stipriai.