Europos dujų saugyklos beveik užpildytos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-09-09 14:23 Komentarai: (0)
Gamtinių dujų atsargos Europos saugyklose siekia 92,9 procento jų talpos. Šiuo metu juose yra 1063,78 TWh dujų – rodo Gas Infrastructure Europe duomenys.

Vokietijoje, kurios ekonomika didžiausia tiek euro zonoje, tiek visoje Europos sąjungoje, šiuo metu dujų saugyklos užpildytos 95,4 procento, o penkerių metų vidurkis šiam metų laikui yra 86,5 procento.

Italijoje dujų pripildymo lygis saugyklose siekia 93,6 procento, Austrijoje – 91,5 procento, Ispanijoje – 100 procentų.

Vengrai turi dujų saugyklas, kurios užpildytos 90,9 procento, o čekai – 93,0 procentais, o kaimyninėje Lenkijoje šis rodiklis siekia 97,6 procento, kai penkerių metų vidurkis sudaro 96,5 procento.

Šiandien gamtinės dujos Europoje brangsta virš vieno procento iki 36,9 euro už kilovatvalandę. Per pastarąjį vieno mėnesio laikotarpį jos atpigo apie aštuonis procentus, o nuo metų pradžios dujų kaina pakilo apie keturioliką procentų.

Tikimasi, kad šią savaitę temperatūra Didžiojoje Britanijoje ir šiaurės vakarų Europoje smarkiai nukris, o tai padidins šildymo poreikį. Kalbant apie tiekimą, Norvegijos įrenginių peržiūra ir toliau riboja gamybos apimtį, o dujų srautai iš Rusijos į Europą per Ukrainą išlieka pastovūs.
 
Dar nėra komentarų