Padidino bitkoino kainos prognozę iki 200 tūkstančių dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-20 17:03 Komentarai: (0)
Bernstein analitikai prognozuoja bitkoino kainos padidėjimą iki 200 tūkstančių JAV dolerių, t.y., 50 tūkstančių dolerių daugiau, nei tikėtasi anksčiau.

Ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje analitikai ir toliau tiki nauju bitkoino kainos augimo ciklu, nes jį vis labiau priima instituciniai investuotojai ir turto valdytojai. Jų nuomone, tai tik proceso, dėl kurio kils nauja paklausos banga, pradžia.

Bernstein mano, kad paklausa, kurią sukėlė momentinių bitkoino ETF fondų paleidimas sausio mėnesį Amerikoje, ir toliau tęsis. Jie atkreipia dėmesį, kad nuo tada, kai praėjusių metų birželio viduryje BlackRock pateikė prašymą leisti veikti ETF, kriptovaliutos vertė išaugo 150 procentų.

„Manome, kad bitkoinų ETF trečiąjį/ketvirtąjį ketvirtį priims didžiosios maklerio įmonės ir didelių privačių bankų platformos“ – sakoma pranešime.

Bernstein nurodo paraleles tarp dabartinio bitkoino kainų lygio ir ankstesnio ciklo. Jo nuomone, dabartinis valiutos kursas 60 tūkstančių JAV dolerių atitinka 10 tūkstančių dolerių lygį buvusį 2020 metų birželio mėnesį.

„Nepaisant ralio, bitkoinas vis dar yra ciklo pradžioje ir manome, kad jis vis dar yra patrauklus šiame etape“ – rašoma pranešime.

Šiemet jo vertė išaugo 54 procentais, bet net 132 procentais per pastarąsias 52 savaites. Dabartinis kriptovaliutos kursas yra 10,5 procento mažesnis nei kovo 14 dieną, kai buvo rekordinis ir siekė beveik 74 tūkstančius dolerių.
 
Dar nėra komentarų