Didžiausia pasaulyje akcijų rinka iš arčiau

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-06-25 15:50 Komentarai: (0)
Jungtinių Amerikos Valstijų akcijų rinka yra pati didžiausia visame pasaulyje. Tad tikrai įdomu pažvelgti į šią rinką iš arčiau bei įvertinti kaip ji kito.


Visų pirma mūsų dėmesio centre plačiojo Amerikos indekso S&P500 sektorių dalių pokyčiai per ilgą laikotarpį. Taigi, pateikiame diagramą, rodančią, kaip bėgant metams keitėsi S&P500 indekso sudėtis.

Pagrindiniai pokyčiai – ilgalaikis technologijų dalies (šiuo metu pusė indekso) didėjimas tradicinių pramonės įmonių sąskaita (1980 metais - du trečdaliai indekso). Ši diagrama iš esmės atsako į klausimą, iš kur įspūdingas šio indekso augimas ilgalaikėje perspektyvoje.


Taip pat labai įdomi yra Amerikos akcijų rinkos struktūros analizė laikui bėgant, suskirstyta į atskiras investuotojų grupes. Pastaraisiais dešimtmečiais investiciniai fondai, turintys „aktyvias“ investavimo strategijas, ir pensijų fondai prarado didžiąją savo svarbą.

Kitoje pusėje yra pasyvūs investiciniai fondai ir ETF, kurių prieš 20 metų apskritai nebuvo, ir užsienio investuotojai, kurių 17 procentų dalis yra jau antroje vietoje po namų ūkių, kurie dominuoja su beveik 40 procentų.


 
Dar nėra komentarų